Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... 5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα, του Τζίμι Φάλον



5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα και η αγωνία κορυφώνεται ώρα με την ώρα. 5 ακόμα βράδια και η γλυκιά προσμονή της μαγικής αυτής νύχτας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο για τα μικρά παιδιά.




Ο μικρός ήρωας της ιστορίας μας περιγράφει πώς περνάει και πώς προετοιμάζεται τις 5 τελευταίες μέρες των Χριστουγέννων για την μεγάλη ημέρα. Φυσικά ο λόγος της αγωνίας του είναι ο ίδιος με όλων των παιδιών του κόσμου! Τα δώρα!  Αλλά το κεντρικό θέμα του βιβλίου δεν είναι η απόκτηση των υλικών αγαθών. Είναι η μαγεία του "από το πουθενά εμφανίζονται τα δώρα κάτω από το δέντρο". Είναι  η αγωνία αν και φέτος ο Άγιος Βασίλης θα μου φέρει το δώρο που τόσο πολύ το λαχταρώ.


Ο Τζίμι Φάλον, μέσα από το μικρό του κείμενο καταφέρνει να μας μεταφέρει τον ενθουσιασμό και όλα τα συναισθήματα της προσμονής για την πιο μαγική νύχτα του χρόνου! Η ιδέα του ήρθε από την κόρη του όταν μια μέρα τον ρώτησε "Πόσες νύχτες έχουμε ακόμα για τα Χριστούγεννα;" και βλέποντας την λάμψη στα ματάκια της αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι με αυτήν τη τρυφερή και αθώα παιδική λαχτάρα! Θυμάται και ο ίδιος την αγωνία που είχε με την αδερφή του όταν ήταν μικρά παιδιά και προσπαθούσαν να οργανώσουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για εκείνο το πρωινό των Χριστουγέννων.



Αυτό όμως που θα σας μαγέψει είναι η εικονογράφηση!!! Το μικρό αγόρι με τα τεράστια γυαλιά, και το νυχτερινό περιβάλλον, σε μπλε αποχρώσεις, τα έντονα χρώματα και οι αντιθέσεις, το κείμενο με την παιχνιδιάρικη γραμματοσειρά που αλλάζει κάθε τόσο και στυλ αλλά και χρώμα για να δώσει άλλο ρυθμό σε κάθε μέρα, συνθέτουν μία μοναδική εικαστική απεικόνιση της ιστορίας!





================⭐⭐⭐🎄🎄🎄=================

Δραστηριότητα!

Αυτή την προσμονή και τη λαχτάρα την έχουμε και εμείς στο σπίτι μας και επειδή η ερώτηση "Πόσες μερες έχουμε ακόμα για τα Χριστούγεννα;" μετά την την 30η φορά που γίνεται μέσα στην ίδια μέρα αρχίζει το καμπανάκι στο εγκέφαλο της μαμάς να χτυπάει συναγερμό, κάθε χρόνο φτιάχνουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.



Μερικές από τις ιδέες μας μπορείτε να τις βρείτε στο άρθρο μας με τα χριστουγεννιάτικα ημερολόγια !

Όπως θα δείτε προτιμώ να φτιάχνουμε κατασκευές στις οποίες μπορούν τα μικρά χεράκια να συνδράμουν. Θέλω η διαδικασία να είναι διασκεδαστική για όλους. Μονο τα χαρτάκια με τις δραστηριότητες που τοποθετώ μεσα είναι έκπληξη για τους θησαυρούς μου! :)


================⭐⭐⭐🎄🎄🎄=================



Ένα χαριτωμένο και διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο για τις τελευταίες μέρες των γιορτών που θα σας κρατήσει συντροφιά τις νύχτες του Δεκέμβρη! Ειδικά τις τελευταίες 5!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!
Xo Xo Xo




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου