Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Επιχείρηση "Τρίγωνα Κάλαντα", της Γιούλι Τσε!


Κάθε Χριστούγεννα γίνεται το εξής: τα παιδιά πάνε μια βόλτα, και όταν γυρίσουν σπίτι βρίσκουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τα δώρα τους. Έτσι και φέτος, η Λένα και ο Τζος έχουν ετοιμάσει τη λίστα με τα δώρα για το αγγελάκι των Χριστουγέννων και έφυγαν για τη βόλτα τους. Όμως γυρνώντας από τον περίπατο μια δυσάρεστη έκπληξη τους περιμένει. Τα δώρα δεν είναι κάτω από το δέντρο. Ανήσυχοι και στενοχωρημένοι μιλούν με τους φίλους τους και μαθαίνουν πως και τα περισσότερα παιδιά δεν έλαβαν τα δικά τους. Τι συμβαίνει; Γιατί το αγγελάκι των Χριστουγέννων δεν τους επισκέφθηκε φέτος;




Τα παιδιά είναι ανάστατα. Ο μόνος χαρούμενος είναι ο μπαμπάς της Λένας και του Τζος γιατί από ό,τι φαίνεται πριν λίγο βρήκε ένα ασυνήθιστο πουλί
τραυματισμένο  και ως παθιασμένος ορνιθολόγος αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μελετήσει κάτι καινούριο! Αμέσως τα παιδιά υποψιάζονται πως αυτό το περίεργο  πουλί μπορεί να είναι περισσότερο ξεχωριστό από όσο πιστεύει ο μπαμπάς τους και ίσως να μην ταιριάζει σε καμιά κατηγορία πουλιών από τα βιβλία του! Τα παιδιά θέλουν να δουν το πουλί αυτό από κοντά για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους αλλά και να αναλάβουν δράση και να σώσουν τα Χριστούγεννα, έστω και με μερικές μέρες καθυστέρηση.
Μέσα από αυτή την περιπέτεια, θα καταλάβουν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, και θα μάθουν πως η πραγματική χαρά δεν κρύβεται στα υλικά αγαθά. Θα αντιληφθούν πως η αληθινή αγάπη μερικές φορές συνοδεύεται και από ένα μείγμα χαράς αλλά και λύπης.


=============⭐⭐⭐==============

Fun Fact
Τα παιδιά της συγγραφέως τη βοήθησαν ώστε οι εκφράσεις των μικρών ηρώων της ιστορίας να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα!

=============⭐⭐⭐==============



Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με υπέροχη εικονογράφηση από την Θέντα Μιμηλάκη, που να σας πω την αλήθεια, την φαντάζομαι να γίνεται χριστουγεννιάτικη ταινία. Και θα ήταν πολύ όμορφη.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες της ιστορίας αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου