Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τα Χριστούγεννα της Πραλίνας, της Στέργιας Κάββαλου!





 Μόλις σκεφτούμε Χριστούγεννα στο μυαλό μας έρχονται, γλυκά, δώρα, δέντρο, λαμπάκια. Χαρούμενες φωνές παιδιών που λένε τα κάλαντα, κόσμο να πηγαινοέρχεται στα μαγαζιά, γιορτινή διάθεση στο σπίτι. Όμως τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά στο σπίτι της Λίνας. Βλέπετε, από τότε που έφυγε ο μπαμπάς της, η μαμά της είναι πάντα κακοδιάθετη. Ακόμα και τα Χριστούγεννα...



Για την ακρίβεια, τα Χριστούγεννα γίνεται χειρότερη. Ούτε θέλει να στολίζει, ούτε φτιάχνει δέντρο, ούτε μαγειρεύει γαλοπούλα. Η μικρή Λίνα καταλαβαίνει πως φταίει η απουσία του μπαμπά της. Δεν γνωρίζει πού ακριβώς πήγε. Άλλοι λένε πως έγινε αστέρι στον ουρανό, άλλοι ότι έγινε πουλί κλπ. Καμία εξήγηση δεν την ικανοποιεί μια και κανένα αστεράκι δεν μοιάζει με τον μπαμπά της, ούτε γνωρίζει πώς να μιλήσει στα πουλιά για να επιβεβαιώσει ότι είναι μαζί τους. Αυτό που σίγουρα ξέρει είναι ότι θέλει να δει τη γιορτινή διάθεση των Χριστουγέννων και στο σπίτι της. Και καταφέρνει με τον τρόπο της να δείξει στη μαμά της πως μπορεί ο μπαμπάς να λείπει, αλλά πάντα είναι εδώ!





Ένα συγκινητικό βιβλίο για την απώλεια και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Για το πώς μερικές φορές η στενοχώρια μπορεί να κατακλήσει την καθημερινότητά μας και να "πνίξει" τους γύρω μας. Για τη δύναμη που όταν την βρούμε μπορούμε να γυρίσουμε τις καταστάσεις και να τις αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, πιο θετικό και πιο αισιόδοξο. Γιατί η ζωή συνεχίζεται ό,τι και να γίνει. Και είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτή την αλλαγή και να μετατρέψουμε την απελπισία της στενοχώριας σε ελπίδα και αγάπη για τη ζωή. Όλα αυτά μέσα από την τρυφερή γραφή της Στέργιας Κάββαλου και την εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες στο site των εκδόσεων Παρισιάνου.

Σας φιλώ γλυκά!

XoXoXo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου