Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ησυχία ο παππούς κοιμάται! του Μανώλη Νικόλτσιου!




 Ο παππούς κοιμάται συνέχεια. Τον παίρνει ο ύπνος
στην πολυθρόνα, στο τραπέζι, στο μπάνιο...
Αλήθεια, παντού!
Κι εμένα, όταν κοιμάται, μου αρέσει να του κάνω φάρσες.
Να του αλλάζω κρυφά τα κανάλια στην τηλεόραση,
να κάνω πως παίζω κιθάρα, και άλλα τέτοια πολλά.
Και μετά να γελάμε μαζί.
Όταν όμως μου εξηγεί γιατί τον παίρνει συνέχεια ο ύπνος,
τότε... ίσως να θέλω να μπω κι εγώ στα όνειρά του.






Μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση εγγονού και παππού με πολύ γλυκό και απρόσμενο τέλος. Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα καταλαβαίνουμε, αλλά υπάρχουν και άλλες ερμηνείες πέρα από αυτές που μπορούμε να φανταστούμε! Έτσι και σε αυτή την ιστορία, το μικρό αγόρι βλέπει τον παππού του να κοιμάται παντού και συνέχεια. Εκεί που κάθεται και βλέπει τηλεόραση, τσουπ κλείνουν τα μάτια του. Την μια στιγμή διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο, και τη ίδια στιγμή τον έχει πάρει ο ύπνος.
Το χειρότερο από όλα είναι όταν παίζουν μαζί και ξαφνικά ο παππούς πάλι "χάνεται" μέσα στα όνειρά του. Μια φορά σε μια παρτίδα σκάκι εντελώς απρόσμενα ο παππούς πάλι ροχαλίζει. Ο εγγονός αρχίζει να ενοχλείται γιατί του επιβάλλουν να κάνει ησυχία για να μην τον ενοχλεί. Αλλά πόση ώρα μπορεί να κάτσει ήρεμα και ήσυχα ένα μικρό αγόρι; Πιέζεται, ζορίζεται, νευριάζει και αρχίζει να αντιδρά κάνοντας φασαρία και προκαλώντας αναστάτωση με όποιο τρόπο μπορεί. Μα πώς γίνεται να τον παίρνει ο ύπνος τον παππού συνέχεια και παντού;
Η έκπληξη είναι μεγάλη όταν μαθαίνει τον λόγο που ο παππούς του θέλει να κλείνει τα μάτια του και να ταξιδεύει. Και τότε ο εγγονός του θα θέλει να ...ταξιδεύει μαζί του συνέχεια και παντού.



Η γλυκιά αυτή ιστορία θα σας συγκινήσει και θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε τηλέφωνο τον παππού σας (ή και τη γιαγιά σας), να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε ταξίδια. Καλογραμμένη και έξυπνα ειπωμένη, με μια εικονογράφηση εξίσου τρυφερή ο Μανώλης Νικόλτσιος ξεδιπλώνει τη σχέση του παππού με τον εγγονό, και πώς αυτές οι 2 γενιές, παρόλα τα τόσα χρόνια διαφοράς, φαίνεται πως μπορούν να επικοινωνούν μοναδικά!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Καστανιώτη.

Σας φιλώ γλυκά!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου