Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Κόλλα πέντε, της Daisy Upton!


 

Tα πράγματα είναι απλά! Η  καθημερινότητα μας κάνει να τρέχουμε σε ολυμπιακούς ρυθμούς, αλλά θέλουμε να αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας, όσο μας απομένει. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα μαζί του, δημιουργικά και ευχάριστα! Και εντάξει θα πάμε μια βόλτα, θα παίξουμε με πλαστελίνες, αλλά χρειαζόμαστε ιδέες, εύκολες και γρήγορες που να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να υλοποιήσουμε χωρίς να χρειάζεται να τις οργανώσουμε από πριν ή να κάτσουμε να ψάχνουμε με τις ώρες στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Daisy Upton και αποφάσισε, μια και η ίδια έχει έτοιμες πολλές τέτοιες δραστηριότητες, να τις μοιραστεί με άλλες δραστήριες και ανήσυχες μαμάδες!





Έχοντας ήδη ένα πολύ πετυχημένο blog, επικοινωνούσε συχνά με μαμάδες από όλο τον κόσμο και η αίσθηση που είχε ήταν πάντα η ίδια: για τις γυναίκες δεν υπάρχει χρόνος, ώστε να αντεπεξέλθουν σε όλους τους τομείς που επιθυμούσαν, όσο καλά θα ήθελαν. Και εντάξει στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού λίγο σε νοιάζει αν αφήσεις τα πιάτα άπλυτα 5-10 λεπτά ή και μισή μέρα παραπάνω, ή αν δεν στρώσεις το κρεβάτι σου δεν τρέχει και τίποτα. Αλλά αυτό που με τίποτα δεν θέλουμε να αμελήσουμε είναι τα παιδιά μας. Και σε αυτό το κομμάτι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αλλά μερικές φορές, όση όρεξη και να έχεις, μπορεί να μην έχεις χρόνο προετοιμασίας (κυκλοφορούν πολλές ιδέες για δραστηριότητες εκεί έξω στο διαδίκτυο, αλλά οι περισσότερες είναι πολύπλοκες) ή πολύ απλά κάποια στιγμή στερεύουν και οι ιδέες μας. Η ίδια η Daisy Upton όπως παραδέχεται έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση πολλές φορές! Έτσι λοιπόν αποφάσισε να μαζέψει όλες τις δικές της ιδέες και να τις καταγράψει, ώστε να μπορούν όλες οι μαμάδες να έχουν ένα βιβλίο αναφοράς. Αντί να περνάμε ώρες ατελείωτες γκουγκλάροντας, ανοίγουμε το βιβλίο μας σε μια τυχαία σελίδα και τσουπ! έχουμε έτοιμη μια δραστηριότητα σε ελάχιστο χρόνο!!


Παραπάνω από 150 ιδέες, για παιδιά από 1χρ εως και 5χρ, που θέλουν 5 λεπτά για να τις οργανώσετε και με τις οποίες τα παιδιά σας όχι μόνο θα παίξουν δημιουργικά και θα διασκεδάσουν, αλλά θα εξασκήσουν  τη λεπτή κινητικότητα, τη λογικομαθηματική σκέψη, και τη  χωροταξική αντίληψη χωρίς καν να το καταλάβουν! Φυσικά μπορείτε να τις αλλάξετε, να τις διαμορφώσετε, να προσθέσετε πράγματα και σε επιπλέον 1-2 λεπτά οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να προσαρμοστούν σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες! Έχοντας σαν βάση τις 150+ δραστηριότητες της Daisy Upton, μπορείτε να τις επεκτείνετε και να κάνετε θαύματα!!!

Για παράδειγμα η δοκιμασία Ντετέκτιβ, που απευθύνεται σε παιδιά από 3χρ, ξεκινάει γράφοντας ή ζωγραφίζοντας σε χαρτάκια τα στοιχεία ή το αντικείμενο στο οποίο θα βρούμε το επόμενο στοιχείο. Για μεγαλύτερα παιδιά μπορεί αυτό μα δίνεται με ένα γρίφο, ή με ποιηματάκια που θα πρέπει να συμπληρώσουν την λέξη, ή με κάποια ερώτηση που να συνδυάζεται με κάποιο μάθημα ή να βρίσκει τα γράμματα της λέξεις με μαθηματικές πράξεις. 




Για τους γονείς λοιπόν που είναι ανήσυχοι και θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν ουσιαστικά πράγματα και όχι να τα έχουν παρκαρισμένα στην τηλεόραση και στα τάμπλετς, τότε αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό!

Στο εξωτερικό ήδη κυκλοφορεί και το 2ο βιβλίο της που αφορά σε δραστηριότητες που προετοιμάζουν τα παιδια για το σχολείο, και αναμένεται να κυκλοφορήσει βιβλίο με ιδέες για τα ταξίδια! Μακάρι να τα δουμε και τη χώρα μας! :)

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες, αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου