Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Αυτός είναι ο κόσμος μας, των Τρέισι Τέρνερ και Ασα Γκιλαντ!




Όσοι μας διαβάζετε καιρό γνωρίζετε πως τα βιβλία γνώσεων είναι η αδυναμία μας!
Όμως όταν μιλάμε συγκεκριμένα για παιδικό βιβλίο, το θέμα περιπλέκεται. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να "κατεβάσεις" τη γνώση σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνεται αντιληπτό και κατανοητό στα παιδιά ειδικά μικρής ηλικίας.
Πόσο μάλλον να το κάνεις να είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. 
Όταν βρίσκουμε αυτό το συνδυασμό ενθουσιαζόμαστε και φυσικά δεν χάνουμε χρόνο να σας το δείξουμε και να σας το προτείνουμε.
Αυτό συμβαίνει και με το συγκεκριμένο βιβλίο για το οποίο θα σας μιλήσουμε σήμερα!
Δεν πρόλαβα καλά καλά να το διαβάσω και από την πρώτη ματιά, από τις πρώτες σελίδες ήξερα πως έχω ένα βιβλίο για το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να βροντοφωνάξω
κατενθουσιασμένη: "ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!"



Σε κάθε γύρισμα σελίδας συναντάμε καποιο παιδί από διαφορετικό μέρος του κόσμου που μας ξεναγεί στον τόπο του. Έτσι ο Λίο μας δείχνει το Σουπάι, το απομακρυσμένο χωρίο που είναι περικυκλωμένο από τα κόκκινα βουνά το Γκράν Κάνιον, η Ναμελόκ μας καλωσορίζει στο χωριό της μέσα στο Σερεγκέτι, ο Μάσιμο μας μιλάει για τα κανάλια στη Βενετία, η Εσρίν καμαρώνει για τη λαξεμένη σε βράχους πόλη της στο κέντρο της Τουρκίας, Ο Μονίκ μας καλεί για μια βουτιά στις παραλίες του Εσπιρίτου Σάντο στο Νότιο Ειρηνικό κλπ. Από την ερημική Κεντρική Αυστραλία μέχρι την πολύβουη Νέα Υόρκη, από την άγρια φύση της Αλάσκας μέχρι την κοσμοπολίτικη Βενετία, παρέα με 20 παιδιά που μας μιλούν για το μέρος τους, τα ζώα της περιοχής, τα απίθανα κτίρια, τον τρόπο ζωής.

 




Με υπέροχες πλούσιες εικόνες, μπόλικη πληροφορία που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα, για να πάρουμε μια καλή γεύση της κάθε περιοχής ερχόμαστε σε επαφή με τόσες ξεχωριστές και διαφορετικές κουλτούρες! Μαθαίνουμε για την γλώσσα, για τον τρόπο που ντύνονται, για τα παιχνίδια και τα αθλήματα που παίζουν, για το πώς είναι το σχολείο τους, τις γιορτές που έχουν, τα φαγητά που τρώνε και πώς περνούν την ώρα τους!

Προσοχή όμως: το βιβλίο αυτό ΔΕΝ διαβάζεται με τη μία, ούτε προτείνεται για χαλάρωση!

Είναι από αυτά με τα οποία θα ανοίξετε χάρτες, θα ψάξετε στο διαδίκτυο, θα φανταστείτε, θα παρατηρήσετε, θα κουβεντιάσετε, θα ταξιδέψετε!!!!





ΠΡΟΤΑΣΗ: Κάθε μέρα και άλλο ταξίδι! Διαβάστε για ένα μέρος και αφιερώστε χρόνο σε αυτό. Ψάξτε
στο διαδίκτυο για την μουσική και τους ήχους της περιοχής και για περισσότερες φωτογραφίες! "Ζήστε" για μία μέρα σε κάθε απίθανο μέρος!


Είναι ένα να βιβλίο που ηλικιακά προσαρμόζεται και "ανεβοκατεβαίνει" ανάλογα με το "ακροατήριο" και τις ανάγκες του! Αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου