Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι δράκοι δε μοιράζονται, της Νίκολα Κίνεαρ!

 




Οι δράκοι έχουν τους δικούς τους κανόνες γραμμένους σε ένα βιβλίο! Η Ρούμπι, το μικρό δρακάκι που ζει ψηλά στο βουνό, τους ακολουθεί πιστά και φυλάει το βιβλίο σαν να είναι θησαυρός. Κανόνες όπως να είναι πάντα πολύ τρομακτική, να κλέβει πράγματα από τους άλλους, να μην μοιράζεται τίποτα και με κανένα , τους τηρεί με ευλάβεια όσο και αν φαίνονται περίεργοι σε όλους τους άλλους. Μέχρι που μια μέρα, το βιβλίο της γλιστράει  από τα χέρια και πέφτει μέσα στο ποτάμι! Όλοι οι κανόνες σβήστηκαν...





H δημιουργός του βιβλίου Μια στάλα θάρρος, Νίκολα Κίνεαρ, μας αφηγείται την ιστορία ενός πολύ γλυκού κατά βάθος, δράκου, που το μόνο που κάνει λάθος είναι να ακολουθεί πιστά τους κανόνες που της έχουν επιβάλλει. Η Ρούμπι, πιστεύει λοιπόν πως είναι σωστό να τρομάζει τους άλλους, να τους κλέβει τα πράγματα, και να μην μοιράζεται με κανέναν, αφού αυτοί είναι οι κανόνες! Μάλιστα είναι πολύ περήφανη καθώς θεωρεί τον εαυτό της ένα καλό δράκο εφόσον τηρεί τους κανόνες! Τι γίνεται όμως με τα ζώα του δάσους; Πώς εκλαμβάνουν αυτή τη συμπεριφορά; Πόσο θα αντέξουν μαζί της; Η ευκαιρία τους δίνεται όταν οι κανόνες σβήνονται και το βιβλίο είναι πλέον άδειο! Θα την αξιοποιήσουν με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε η Ρούμπι να γίνει ένας πολύ γλυκός δράκος, με καλούς και ευγενικούς τρόπους και προπαντός να μοιράζεται τα πράγματά της με τους φίλους της!





H ιστορία είναι
πολύ όμορφα γραμμένη και αρκετά διασκεδαστική. Η εικονογράφηση μοιάζει με αυτή από το βιβλίο Μια στάλα θάρρος, έντονη με ζωηρά χρώματα, χαρούμενη και απλά υπέροχη!!!! Πιάνει και τις δύο σελίδες και συνοδεύει και ζωντανεύει το κείμενο με μοναδικό τρόπο.

Νομίζω πως είναι φανταστική ιστορία για τη σημασία του να μοιραζόμαστε αλλά και την ουσία της φιλίας!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου