Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο Γκασπάρ μέσα στη νύχτα, της Seng Sun Ratanavanh!




Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, ο Γκασπάρ περιμένει να αποκοιμηθεί, αλλά ο ύπνος δεν τον παίρνει. Η νύχτα τον τρομάζει λίγο, οι σκιές ποιος ξέρει τι κρύβουν, κάθε ήχος εγκυμονεί κινδύνους... Είναι ολομόναχος μές το σκοτάδι, ώσπου εμφανίζεται μια ποντικίνα που θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να καταλάβει τι σημαίνει φιλία. Μια νυχτερινή περιπέτεια που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις... (από το οπισθόφυλλο)






Ένα  υπέροχο βιβλίο, που θα συνοδέψει μοναδικά τα μικρά σας στον ύπνο και θα κεντρίσει την φαντασία τους. Θα τους δώσει ιδέες για όμορφα όνειρα, όπου γλυκιές ποντικίνες γίνονται φίλοι σου, ο πιγκουίνος σε καλεί για μια βουτιά στην μπανιέρα, ο κυρ λαγός παίζει όμορφες μελωδίες στο πιάνο και το γλυκό γουρουνάκι σερβίρει τις λιχουδιές που έχει ετοιμάσει. Μοιάζει λίγο με το ταξίδι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, όπου το σκηνικό αλλάζει συχνά και νέοι χαρούμενοι αλλά και ξεχωριστοί ήρωες ξεπετάγονται σε κάθε γωνιά. Οι περιπέτειες πολλές, οι εκπλήξεις απίθανες, και ο φόβος για τη νύχτα και το σκοτάδι μεταμορφώνονται σε χαρά και παιχνίδι!

Τελικά η νύχτα δεν είναι τόσο σκοτεινή και οι σκιές δεν είναι τόσο τρομακτικές!




Θα πρέπει όμως να σταθούμε να θαυμάζουμε την πανέμορφη εικονογράφηση της Seng Sun Ratanavanh!
Καθώς ανοίγουμε το βιβλίο, οι εικόνες που καλύπτουν και τις 2 σελίδες μας βάζουν σε ένα κόσμο ονειρικό. Τα χρώματα πότε πιο σκούρα, πότε πιο φωτεινά, σε απαλούς τόνους, με έντονες αντιθέσεις και ένα ύφος ασιάτικο. H Seng Sun Ratanavanh μπορεί να μεγάλωσε σε προάστιο της Γαλλίας, αλλά γεννήθηκε στο Λάος, και τα στοιχεία της πατρίδας της ξεχειλίζουν νοσταλγικά σε όλο το βιβλίο!

Ένα βιβλίο όνειρο, που θα σας χαλαρώσει, θα σας μαγέψει, θα σας υπνωτίσει... ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για τις νυχτερινές ώρες! ;)

Έχει κερδίσει το γαρλλικό βραβείο Landerneau και μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου