Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!


 
Επιστρέφοντας στην κανονικότητα μια και μπήκε ο Σεπτέμβρης και σε 2 μέρες ανοίγουν τα σχολεία, ας επανεκινήσουμε την αγαπημένη σας συνήθεια με τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε!
Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε καφέ ή χυμό και απολαύστε!


Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν του 2022

Η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή είναι υποψήφια για το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν του 2022!
Αγαπημένες δουλειές , Οι καλές και οι κακές μάγισσες, Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ανάποδα και τόσα πολλά άλλα παιδικά βιβλία που στόλισε με τις εικόνες της. Η τέχνη της Ιρις Σαμαρζτή, ξεχωρίζει για την αισθητική της, πλούσια σε λεπτομέρειες και περιεχόμενο, από την πρώτη της εμφάνιση το 2004 μέχρι σήμερα πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα με τα φανταστικά χρωματιστά ταξίδια που μας ετοιμάζει.

Εχει λάβει το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης Compostella  μαζί με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου για το βιβλίο σας “Una Ultima Carta”.






 

Νέα από όλο τον κόσμο!




Ο πολυαγαπημένος Quentin Gréban εικονογράφησε τη Φάρμα των ζώων του Όργουελ και η καρδιά μας φτερουγίζει σαν τρελή!!! 🥰🥰🥰🤩🤩🤩
Καταλαβαίνετε πως εμείς εδώ θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να έρθει.
Ελπίζω να αντιληφθήκατε πως είμαι μια έμμεση βιβλιοπρόταση για εσάς ε? Έχετε διαβάσει τη Φάρμα του Όργουελ? Αν όχι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε!!!!




«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα»
Το προτελευταίο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ αναφέρεται με αλληγορικό τρόπο σε μία δυστοπική ιστορία κατά την οποία τα ζώα μιας φάρμας μη ανεχόμενα την σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη επαναστατούν. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στα τεκταινόμενα μετά την Επανάσταση και τη διαμόρφωση της κοινωνίας των ζώων της φάρμας κατά την ανεξαρτησία τους από τους ανθρώπους.
Ο συγγραφέας απογοητευμένος και από το σοσιαλιστικό κόμμα, που μέχρι το 1937 θεωρούσε ότι ήταν το πιο δίκαιο κίνημα, αποφάσισε πως ήταν η ώρα να γράψει τις απόψεις του αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αντιληπτές από την πλειονότητα του κόσμου και να μπορεί να μεταφραστεί εύκολα σε άλλες γλώσσες. Βλέποντας ένα παιδάκι 10 χρ περίπου, να σέρνει σε ένα στενό μονοπάτι ένα μεγάλο άλογο και να το μαστιγώνει κάθε φορά που αυτό προσπαθούσε να γυρίσει, του ήρθε η σκέψη ότι αν τα ζώα είχαν επίγνωση της δύναμής τους, δεν θα μπορούσαμε να ασκήσουμε τέτοια εξουσία πάνω τους, και ότι οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα ζώα ακριβώς όπως οι πλούσιοι το προλεταριάτο.

Ένα βιβλίο πραγματικά σταθμός που δεν μπορείς να το αφήσεις κάτω. Ο Όργουελ καταφέρνει να κάνει τέτοια κοινωνική ανάλυση χρησιμοποιώντας τα ζώα, που σε εκπλήσσει η δημιουργικότητά του.

Η δική μου έκδοση είναι από τις Κάκτος Εκδόσεις



Bιβλιοπρόταση για μεγάλους!


Δύσκολα συναντώ ένα βιβλίο που να ξεκινά δυνατά, που με κάνει να θέλω να το διαβάζω, και μετά από 100 σελίδες περίπου ΜΠΑΜ, ο συγγραφέας μπορεί και καταφέρνει να το ...απογειώνει! Και εκεί που λες "Εντάξει, είναι φανταστικό, ο τύπος το τερμάτισε" ΜΠΑΜ, γίνεται ακόμα καλύτερο,πάμε ακόμα πιο ψηλά!
Ε, Η Ανωμαλία του Ερβέ Λε Τελιέ είναι ΑΥΤΟ το βιβλίο!
Ξεκινώντας με 11 περίπου αυτοτελή διηγήματα που μας περιγράφουν την ζωή 11 ανθρώπων, ακολουθεί μια πτώση αεροπλάνου και μια χωροταξική ανωμαλία (ναι, δεν είναι η ανωμαλία που το βρώμικο μυαλό μας πήγε ως συνήθως). Δεν θα σας πω παραπάνω για την πλοκή, φοβάμαι μην κάνω spoils.
Έντονο λογοτεχνικό ύφος, συνδυασμένο με επιστημονική φαντασία, με άψογα ψυχογραφημένους ήρωες, ολοκληρωμένο, αιτιολογημένο, απόλυτα ενδιαφέρον με κεντρικό θέμα, τον χρόνο, τον θάνατο, τη ζωή τις σχέσεις, για την κοινωνία, τη φιλοσοφία και τη θρησκεία με πολλές λογοτεχνικές αναφορές (αποτίοντας πιθανότατα φόρο τιμής στους λογοτέχνες και γενικά καλλιτέχνες που τον επηρέασαν), οι οποίες υποσημειώνονται ΄και επεξηγούνται απόλυτα και σε κάνουν να θες να επεκτείνεις το λογοτεχνικό σου ενδιαφέρον.
Κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ το 2020 απόλυτα δικαιολογημένα!
BIBΛΙΑΡΑ λέμεεεεεεε!!



Βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες ακόμα δεν έχουμε καθώς οι εκδοτικοί μόλις ολοκλήρωσαν τις πρώτες εκδόσεις για το Φθινόπωρο. Έχουμε ρίξει μια ματιά και έχουμε εντοπίσει πολλούς και ενδιαφέροντες τίτλους. Αλλά θα σας πούμε περισσότερα μόλις τα δουμε από κοντά!


Και σας αποχαιρετούμε με αυτό το πολύ γλυκό τραγουδάκι από την Έλενα και τον Στέλιο!




Σας φιλώ γλυκά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου