Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάσαμε τα βιβλία της σειράς "Τα παιδιά μπορούν", της Τζιλ Χάσον!!!




"Τα παιδιά μπορούν"
, μας λέει η Τζιλ Χάσον και αν ο θησαυρός σας είναι ένα παιδάκι που μοιάζει να χάνει την αυτοπεποίθησή του όταν είναι με κόσμο, ή αν έχει δεχτεί πειράγματα που το έχουν στενοχωρήσει, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο!!! Γιατί τα 2 βιβλία που ήρθαν στα χέρια μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετικά!



Δύο βιβλία προς το παρόν (ευχόμαστε και ακολουθήσουν κι άλλα!!!), που πραγματεύονται δύο πολύ σημαντικά θέματα που συχνά συναντούν τα παιδιά μας.




Το βιβλίο "Πες όχι στο πείραγμα", επικεντρώνεται στο πείραγμα και μας ξεκαθαρίζει το τοπίο με κατανοητό και απλό τρόπο.
Ποια η διαφορά του πειράγματος από το bullying και πότε το πρώτο ξεπερνάει τα όρια και μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει κακοποίηση;



Πώς νιώθει αυτός που δέχεται τα πειράγματα, τι επιπτώσεις έχει τόσο στην ψυχολογία του αλλά και στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται;
Ποια είναι η συνηθισμένη του αντίδραση;
Πώς θα ήταν πιο αποτελεσματικό να απαντήσει σε ένα πείραγμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τι πρέπει να κάνει αν δεν σταματήσει ο θύτης;
Μήπως χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις πειράξει και εσύ κάποιον φίλο σου ο οποίος μπορεί να ένιωσε άσχημα;





Το δεύτερο βιβλίο "Πες γεια, ας ντρέπεσαι", απευθύνεται στα πιο συνεσταλμένα παιδιά, που μοιάζει να έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση όταν είναι με κόσμο.
Το βιβλίο ξεκινά δίνοντας τον ορισμό του τι σημαίνει να είσαι ντροπαλός και πώς αισθάνεται κανείς όταν νιώθει έτσι, και στη συνέχεια προτείνονται χρήσιμες ιδέες που ξεκλειδώνουν την αυτοπεποίθηση.





Και τα δύο βιβλία τα ξεχωρίσαμε τόσο για τον όμορφο και άμεσο τρόπο που παρουσιάζονται οι πληροφορίες αλλά περισσότερο για την σφαιρικότητα που αντιμετωπίζεται το κάθε θέμα. Έτσι για παράδειγμα στο βιβλίο με τα πειράγματα, δεν βάζει το παιδί μόνο από τη μεριά του θύματος, αλλά το βάζει και στη διαδικασία να σκεφτεί αν ο ίδιος χωρίς να το θέλει υπήρξε θύτης, αλλά ακόμα και αν υπήρξε θεατής μια τέτοιας άβολης κατάστασης και πώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί αν του συμβεί, ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά.

Και το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμα: Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πλούσιες βιωματικές δραστηριότητες, καθώς και ένα κείμενο που απευθύνεται στους ενήλικες με περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Τα βρήκα εξαιρετικά ολοκληρωμένα ως προς το περιεχόμενο και το σίγουρο είναι πως το κάθε ένα θα αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο και βοήθημα τόσο για το γονέα όσο και για τον μικρό αναγνώστη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες τους σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου