Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Η μάχη των Θυελλοφυλάκων, της Κάθριν Ντόιλ!

 


Το τελευταίο βιβλίο της αγαπημένης τριλογίας του Άρανμορ και των Θυελλοφυλάκων από την Κάθριν Ντόιλ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και επιτέλους έχουμε στα χέρια μας την πολυαναμενόμενη κατάληξη της ιστορίας του Φιον!


Ο Φιον Μπόιλ, Θυελλοφύλακας του Άρανµορ, αντιµετωπίζει την πιο δύσκολη µάχη της ζωής του. Η παντοδύναµη µάγισσα Μόριγκαν έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάµεις της και έχει αποκλείσει το νησί από κάθε εξωτερική βοήθεια. Ο Φιον είναι ο µόνος που µπορεί να αποτρέψει το ζοφερό µέλλον. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να νικήσει τη Μόριγκαν. Όµως, καθώς η µάγισσα αρχίζει να στοχεύει τους αγαπηµένους του, ο νεαρός Θυελλοφύλακας θα κληθεί να πάρει µερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις. Με µόνο δύο κεριά στη διάθεσή του, θα καταφέρει να τιθασεύσει εγκαίρως τις µαγικές του δυνάµεις και να σώσει το νησί;
(από το οπισθόφυλλο)


Μετά από τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει ο Φιον Μπόιλ, πλησιάζει πιο κοντά στο νησί που ήταν Θυελλοφύλακας ο παππούς του. Όμως τα εμπόδια δεν τελειώνουν. Πρέπει να δώσει την πιο δύσκολη μάχη της μέχρι τώρα πορείας του καθώς η μάγισσα Μόριγκαν δεν έχει σκοπό να επιτρέψει να επικρατήσει το καλό.

Η Κάθριν Μπόιλ, σίγουρα επηρεασμένη από τον Τόλκιν και την Ρόουλινγκ, μας  μεταφέρει σε ένα κόσμο με μάγους
και υπερδυνάμεις, με παραμυθένια ζώα και αιώνιες μάχες μεταξύ του καλού και του κακού που ενώ θα μας φαινόταν κλασικό, τελικά έχει τόσο ενδιαφέρον και σε κρατά εκεί, μαγεμένο και σένα, χωρίς να μπορείς να σηκώσεις κεφάλι. Μια ιστορία γεμάτη δράση και συγκινήσεις, αγωνία και κλιμακούμενες εντάσεις. Ρεαλισμός και μαγεία σε ένα απόλυτα αρμονικό χορό, μια γραφή ταξιδιάρικη συνθέτουν ένα παραμύθι κινηματογραφικό που ρέει όμορφα χωρίς να κουράζει.
Υπέροχο το τρίτο βιβλίο θαυμάσια έκβαση για το τέλος της τριλογίας!


Προτείνεται για παιδιά από 10 χρονών και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιων!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου