Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Πειρατόσουπα, του Νιλ Γκέιμαν!

 



Η μαμά και ο μπαμπάς ετοιμάζονται για τη βραδινή τους έξοδο χωρίς παιδιά. Εχουν κανονίσει να έρθει κάποιος να τα προσέχει. Ακούγεται ένα τακα τουκ στην πόρτα και ο μπέιμπι σίτερ τους έφτασε. Όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περίμεναν τα παιδιά...





Ο μπέιμπι σίτερ είναι ο Λονγκ Τζον Μακαρόν, πειρατής και μάγειρας πειρατικού πλοίου....

Και δεν έχει έρθει μόνος του! Μαζί του ήρθε και ένα τσούρμο πειρατών. Είναι σίγουρο πως αυτή η νύχτα θα τους μείνει αξέχαστη!!!

O Nιλ Γκέιμαν, είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς τόσο για τα βιβλία του για ενηλίκους, αλλά και για το λατρεμένο "Ευτυχώς, ο μπαμπάς έφερε το γάλα". Ξεχωρίζει για τη φαντασία του και τη δημιουργικότητά του, φυσικά και για τον τρόπο που γράφει. Έτσι ανυπομονούσαμε να διαβάσουμε και τη νέα του ιστορία με τους πειρατές! Κλασικά, κάποιοι συγγραφείς είναι εγγύηση και ο Νιλ Γκέιμαν είναι ένας από αυτούς.
Έξυπνη γραφή, αστείες ατάκες, σουρεαλιστικό κείμενο (χαρακτηριστικό του Γκέιμαν) φανταστική εικονογράφηση, γελάσαμε πολύ διαβάζοντάς το. Οι γονείς της ιστορίας νιώθουν άνετα με το να αφήσουν τα παιδιά τους σε πειρατές, τα παιδιά από την άλλη ήταν αρχικά πολύ αγχωμένα! Καθόλη τη διάρκεια τα βλέπεις να κοιτούν με αγωνία τι άλλη έκπληξη κρύβουν οι μπέιμπι σίτερ τους, τι καινούριο κόλπο θα κάνουν, και κοιτούν διστακτικά όσα τους ετοιμάζουν.
Είναι η ιστορία που οι μεγάλοι φέρονται σαν παιδιά, και τα παιδιά σαν μεγάλοι!
Ειδικά το τέλος... απολαυστικό!!!




Η εικονογράφηση του βραβευμένου με Greenaway Medal, Κρις Ρίντελ, εξαιρετική. Τον πρωτογνωρίσαμε από τα βιβλία με πρωταγωνίστρια την Ούρσουλα ("Η Ούρσουλα και η συμμορία της κίτρινης γάτας", που είναι μάλιστα και συγγραφέας στα συγκεκριμένα), αλλά και το πολυ ξεχωριστό "Κάτι άλλο". Ο τρόπος που ζωγραφίζει είναι ιδιαίτερος και τον αναγνωρίζεις σίγουρα όταν το συναντήσεις. Λεπτές γραμμές,
εικόνες καθαρές, πλούσιες, με μπόλικες λεπτομέρειες, με μια εύθυμη νότα που διακρίνεται σε κάθε του πινελιά, σε κάθε σημείο της εικόνας.

Ένα βιβλίο ξεχωριστό με τέλος ανατρεπτικό, που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους μικρούς αναγνώστες και θα λυθούν στα γέλια!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες, αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


2 σχόλια:

  1. Παίζει να είναι υπέροχο ανάγνωσμα, ειδικά για τα παιδιά. Πειρατές, φαντασία,ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά υπεροχο! Ακριβώς τα συστατικά που αγαπούν τα παιδιά! :)

      Διαγραφή