Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Διαβάσαμε τα νέα βιβλία της Leslie Patricelli από την Μικρή Σελήνη!


 Αυτό το μωρό θα γίνει ο αγαπημένος των μικρών σας βιβλιοφάγων! Στα δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, ακολουθούμε τον μικρό μπόμπιρα να παρατηρεί το σώμα του αλλά και τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό!



Με την χαρακτηριστική των μικρών παιδιών, αμεσότητα και απλότητα ο μπόμπιρας της ιστορίας περιγράφει τα όσα βλέπει και ακούει, και το χαχανητό πέφτει βροχή!

Ξεκινήσαμε με το Πριτς! και φυσικά ήταν ο τίτλος που κέντρισε τον ενδιαφέρον του Γιώργου μου! Αν και είναι ένδειξη υγείας λοιπόν το πριτς, παρόλα αυτά αποτελεί μεγάλη ντροπή ακριβώς εξαιτίας της μυρωδιάς. Ο μπόμπιρας της ιστορίας, μας κάνει να ξεχνάμε την δυσάρεστη αυτή οπτική, μια και επικεντρώνεται περισσότερο στον ήχο. Μα όλοι κάνουν πριτς: η γάτα, ο σκύλος, ο μπαμπάς... ακόμα και η μαμά!
Ιδιαίτερα διασκεδάσαμε με την τελευταία σελίδα όπου το μικρό μωρό μας δείχνει πόσους θορύβους κάνει το σώμα μας: το ρέψιμο, ο λόξιγκας, το χασμουρητό, το ροχαλητό, το γουργούρισμα της κοιλίτσας όταν πεινάμε κλπ.


Δραστηριότητα:
1. Σκεφτόμαστε και πόσους άλλους ήχους κάνει το σώμα μας. Θα μπορούσατε ακόμα πριν πάτε στη τελευταία σελίδα, να αφήστε να παιδιά να τους μαντέψουν όλους!
2. Εναλλακτικά σκεφτόμαστε με τι μοιάζουν οι ήχοι που κάνει το σώμα μας. Σε κάποιο σημείο της ιστορίας, ο μπόμπιρας παρομοιάζει το πριτς σαν την μοτοσικλέτα!


fun fact
Ο Christian Poincheval, δημιούργησε Χάπι για μυρωδάτα πριτς!
Ανάλογα με το χάπι που θα διαλέξετε το πριτς σας θα έχει μυρωδιά σοκολάτας, τριαντάφυλλο, ή τζίντζερ! :)




Στο 2ο βιβλίο το μωρό ανακαλύπτει το πρώτο του δόντι, λευκό και αστραφτερό, κοφτερό και....περίεργο! Σύντομα έρχεται και το 2ο και το τρίτο, και όπου να ναι θα μοιάζει το στόμα του σαν του μπαμπά και της μαμάς.

Τι μπορεί να κάνει με ένα δόντι; Πολλά όπως ανακαλύπτει, αλλά σίγουρα το να δαγκώνει το φίλο του δεν θα έπρεπε να είναι ένα από αυτά!





Δραστηριότητα:
1. Σκεφτόμαστε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα δόντια μας!
2.Ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για τα δόντια!


fun facts
1. Ta δόντια μας είναι μοναδικά! Κανένας άνθρωπος δεν έχει ίδια δόντια με κάποιον άλλο. Είναι όπως ακριβώς και το δακτυλικό αποτύπωμα!
2. Το στόμα μας παράγει σε όλη μας τη ζωή συνολικά, σάλιο που  θα γέμιζε 2 μεγάλες πισίνες!


H εικονογράφηση είναι φωτεινή και ζωηρή, με έντονα χαρούμενα χρώματα, αστεία και σε στυλ καρτούν, ιδανική για τους μικρούς βιβλιοφάγους!

Διασκεδάσαμε αφάνταστα και με τα 2 βιβλία της Leslie Patricelli. Απευθύνονται σε μικρές ηλικίες (από 2χρ) γι αυτό και αποτελούνται από σκληρές σελίδες, αλλά ακόμα και ο Γιώργος (8χρ) το καταδιασκέδασε και κακάριζε όλη την ώρα!

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site τους!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου