Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η Μελίνα και το μέλι, της Βασιλικής Τσουρή!


Η Μελίνα καθόταν στο θρανίο και ονειροπολούσε κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, όταν μια μέλισσα όρμησε μέσα στην τάξη και μπλέχτηκε στα μαλλιά της. Αναπήδησε το κορίτσι φοβισμένο και όταν πια ο κίνδυνος όπως νόμιζε είχε περάσει αναφώνησε: "Τις μισώ! Μακάρι να εξαφανιστούν όλες!"
Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι να μεταμορφωθεί η ίδια σε μέλισσα ακριβώς εκείνο το βράδυ λίγες ώρες αργότερα...



Έτσι η Μελίνα μαθαίνει από πρώτο χέρι τη δύσκολη και γεμάτη με δουλειές ζωή της μέλισσας, τiς καθημερινές ασχολίες αλλά και τουw κινδύνους που διατρέχουν. Τη δομή που έχει η κοινωνία τους καθώς και τον τρόπο οργάνωσης. Θα καταφερει η Μελίνα να ανταπεξέλθει στον νέο της ρόλο και θα βρει τρόπο να επιστρέψει στην αγκαλιά της μαμάς της;

Τα κείμενα από την Βασιλική Τσουρή, και οι φανταστικές εικόνες από τη Μαριάννα Φραγκούλη συνθέτουν ένα μελένιο παραμύθι, ευχάριστο και διασκεδαστικό που μας μαθαίνει με άμεσο τρόπο τη ζωή αυτού του τόσο παρεξηγημένου εντόμου.





Ιδιαίτερα ξεχωρίσαμε τις σελίδες στο τέλος του βιβλίου, που ακολουθούν την ιστορία και μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τις μέλισσες, το ρόλο της βασίλισσας, τη ζωή στο μελίσσι, για το πώς φτιάχνεται το μέλι, τι είναι η επικονίαση και τι η σμηνουργία. Σε αυτές τις σελίδες, πολύ εύστοχα, αλλάζει το στυλ της εικονογράφησης και από παραμυθένιο και ονειρικό, γίνεται πιο λεπτομερές και ακριβές.




Μερικές πολύ όμορφες κατασκευές με θέμα τη μέλισσα μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ πάνω στις επόμενες εικόνες!

bumblebee-art-and-crafts

Bee craft for kids from recycled Kinder egg shells and black chenille pipes



Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου