Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Προσχολικά βιβλία για την καλοσύνη από τις εκδόσεις Μίνωας!




 Δύο πολύ όμορφα βιβλία που μας ενθουσίασαν, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας που μας μιλούν για την καλοσύνη και το πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας η προσφορά και η θετική διάθεση.

Με κείμενα μικρά και απλά, με ουσιαστικά μηνύματα και ιδέες, οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν την ΑΒ και τους αριθμούς με ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον τρόπο.



"ΔΕΚΑ μπισκότα νόστιμα και ζεστά, κέρασμα για τους καινούριους στη γειτονιά,
ΕΝΝΙΑ αγριολούλουδα με φροντίδα διαλεγμένα, για να παρηγορήσουν μάτια δακρυσμένα"




Οι πράξεις αγάπης δε χρειάζεται να έχουν σπουδαία προετοιμασία ούτε είναι απαραίτητο να είναι κάτι ευφάνταστο. Απλές μικρές κινήσεις, όπως τα μπισκότα, ένα παιχνίδι που πια δεν χρειαζόμαστε, μια γλυκιά κουβέντα, ένα σπρώξιμο στην κούνια, κλπ,  που δείχνουν ότι νοιαζόμαστε για το διπλανό μας, ότι δεν είναι ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά αποτελούμε όλοι μαζί μια "ομάδα"! Είμαστε ενωμένοι! Πόσο αισιόδοξα βιβλία που σε γεμίζουν θετικές σκέψεις και διάθεση, και καλλιεργούν την θετική στάση προς τους γύρω μας. Ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να βοηθούν και να προσφέρουν, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να απαλύνουμε τον πόνο που υπάρχει.


"Ε, όπως η ΕΥΓΕΝΕΙΑ όταν κάποιον συναντάμε.

"Ευχαριστώ" και "Παρακαλώ", δεν τα ξεχνάμε."







Δραστηριότητες:

1) Φτιάχνουμε τη δική μας αλφαβήτα της καλοσύνης!
2) Μετράμε ανάποδα με δικές μας πράξεις καλοσύνης!
3) Εξίσου σημαντικό εκτός από το σκορπίζουμε καλοσύνη, είναι να εκτιμάμε τις πράξεις καλοσύνης που κάνουν οι γύρω μας προς εμάς. Σκεφτόμαστε μερικές από το τελευταίο διάστημα.
4) Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε κάποιες εικόνες των βιβλίων και να μιλήσουμε για τα συναισθήματα. Πώς νιώθει το κοριτσάκι στο παγκάκι στον αριθμό 9;
5) Στεκόμαστε λίγο σε κάποιες εικόνες (όπως την εικόνα για το 9) και σκεφτόμαστε την ιστορία προηγήθηκε. Για παράδειγμα, το κοριτσάκι που κλαίει στο πάρκο ίσως δεν το παίζουν οι φίλες του, ή το μάλωσε η μαμάς του. Γιατί τι έγινε; 
5) Η πράξη καλοσύνης αλήθεια ακυρώνει τη στενοχώρια; Τι είναι αυτό που προσφέρει στο αποδέκτη; Μιλάμε για την ανακούφιση, και το συναίσθημα ότι κάποιος μας νοιάζεται, για την ανάγκη να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Αφήνουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν μόνα τους τις σκέψεις πίσω το τι μας αφήνει μια τέτοια κίνηση. 
10) Φτιάχνουμε το δέντρο ή τη γιρλάντα της καλοσύνης! Σχεδιάζουμε τα χεράκια στο χαρτί και τα κόβουμε. Γράφουμε μέσα τις ιδέες μας από τη δραστηριότητα 1 και 2 παραπάνω και είτε τα ενώνουμε σαν γιρλάντα είτε τα κολλάμε πάνω από ένα ζωγραφισμένο κορμό σαν φύλλα και κλαδιά!



Η εικονογράφηση είναι παιδική με έντονα χαρούμενα χρώματα, και χαρίζει μια έξτρα παιχνιδιάρικη και ανέμελη χροιά στα κείμενα! 

Για παιδιά από 2χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες τους σελίδες αν επισκεφθείτε το site των
εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου