Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ένα αγόρι που το έλεγαν... της Φιλιώ Λαζανά!


 

Το μικρό αγόρι τριγυρνούσε μόνο του στο πάρκο βρόμικο και πεινασμένο μέχρι που το βρήκε ένας κύριος και το πήγε στο Ίδρυμα. Εκεί η Βικτορία τον ανέλαβε και τον περιποιήθηκε. Τον έκανε ένα αρωματικό μπανάκι, του έκοψε τα νυχάκια, τον πήγε στον κύριο Αντώνη το γιατρό, που τ
ελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ο κύριος που τον βρήκε, και στη συνέχεια του έδειξε το κρεβάτι του αλλά και τους συγκατοίκους του. Όνομα δεν του έδωσαν αλλά από όσο έμαθε κανένας άλλος από τους μικρούς τρόφιμους δεν είχαν όνομα. Τους φώναζαν με βάση τον αριθμό που είχε το κρεβάτι τους. Έτσι το μικρό αγόρι άκουγε στον αριθμό 21, και σύντομα έγινε φίλος με τον 17! Αυτό όμως που ονειρευόταν είναι ένα δικό του σπίτι και μια δικιά του οικογένεια. Μα πάνω από όλα ένα δικό του όνομα κανονικό!


Η Φιλιώ Λαζανά, μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία για ένα αγόρι χωρίς όνομα. Οι περιπέτειες του μικρού ήρωα θα σας συγκινήσουν και είναι βέβαιο πως το τέλος της ιστορίας θα σαν κάνει να αναφωνήσετε "ΩΩΩΩΩΩ". Τρυφερό και ευαίσθητο, διασκεδαστικό, με ευχάριστες εκπλήξεις και μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος, είναι σίγουρα ένα βιβλίο που κάθε μικρός αναγνώστης θα αγαπήσει.

"Ξαφνικά με κυρίευσε το άγχος. Στο Ίδρυμα μας φροντίζουν, δεν έχω παράπονο. Όμως δεν είναι το ίδιο με το να έχεις δική σου οικογένεια, σκεφτόμουν στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι μου. Να έχεις μια μαμά που θα σε ξυπνά κάθε μέρα με μια μεγάλη αγκαλιά, έναν μπαμπά που θα σε πηγαίνει βόλτες και θα σε δείχνει με καμάρι στους φίλους του, αδερφάκια για να παίζετε μπάλα!"

Το μικρό αγόρι, δραστήριο και αισιόδοξο, σκανδαλιάρικο και γεμάτο όνειρα, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκτήσει δικιά του οικογένεια και δικό του όνομα. Θα μπλέξει σε περιπέτειες, αλλά ευτυχώς η κα Βικτωρία και ο κος Αντώνης θα είναι εκεί για να το βοηθάει στις κακοτοπιές και μπορεί αρχικά να φαίνεται δύσκολο να βρεθεί ένα σπίτι που να του ταιριάζει, τελικά όμως η αγκαλιά που με τόση λαχτάρα ανυπομονεί να χωθεί, θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Και εκεί που λες τι όμορφη ιστορία, καλογραμμένη και πόσο όμορφα τελειώνει, η συγγραφέας μας μας δείχνει το ταλέντο της στο σενάριο και κάνει μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στην τελευταία γραμμή του βιβλίου!!!



Μια ιστορία για την πίστη στον εαυτό μας, για το ότι με πείσμα και θέληση όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται, και ότι αν κάτι τι θες πολύ θα το καταφέρεις! Τρυφερό και αισιόδοξο, με μπόλικο χιούμορ είναι μια περιπέτεια που τα μικρά βιβλιοσκουληκάκια θα απολαύσουν και θα χαρούν.

Οι πολύ όμορφες εικόνες από την Ρένια Μεταλληνού, σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, συντροφεύουν τρυφερά το κείμενο και μας δίνουν το στίγμα της ιστορίας. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου