Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΔΙαβάσαμε το βιβλίο... Η φυλή των βρομύλων, της Elise Gravel


 
Τα παιδιά της φυλής των Βρομύλων, ζουν στο δάσος στην πίσω πλευρά του βουνού. Παρόλο που είναι μόνα τους τα καταφέρνουν μια χαρά. Φροντίζουν καθημερινά για το φαγητό τους ψαρεύοντας ή μαζεύοντας φρούτα και καρπούς. Ανάβουν φωτιά, κουβαλούν καθαρό νερό, φτιάχνουν μόνα τους τα παιχνίδια τους από φυσικά υλικά και φροντίζουν την καθαριότητα του χώρου. Αρχηγός τους η Φανέτ Ντυκούπ, μια λιλιπούτεια μικρούλα που με το θάρρος της και την ευστροφία της τα παιδιά της φυλής των Βρομύλων καταφέρνουν ακόμα να ζουν χαρούμενα και ελεύθερα στο δάσος. Βλέπετε πριν χρόνια όλα κόντεψαν να χαθούν, όταν η Υβόν Καρέ, η διευθύντρια του κοντινού ορφανοτροφείου που δεν είχε ούτε ένα παιδί, αποφάσισε να τα αιχμαλωτίσει και έτσι να έχει κάποιον να βάζει τιμωρίες...




Ένα βιβλίο που σίγουρα οι θησαυροί σας που θα αγαπήσουν και θα ξεκαρδιστούν στα  γέλια. Τόσο με τη ζωή των παιδιών έτσι όπως την έχουν στήσει μέσα στο δάσος, όσο και τον τρόπο που έρχονται τα πράγματα και τα παιδιά καταφέρνουν να φυλακίσουν την Υβόν Καρέ, η οποία όχι μόνο αναγκάστηκε να ζητήσει συγχώρεση και να υποσχεθεί ότι δεν θα τα ξαναπειράξει, αλλά κατάλαβε πόσο απελευθερωτικό είναι να ξεφεύγουμε πότε πότε από τα πρέπει και τα μη και να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας.

Ένα βιβλίο που θα το βρείτε συναρπαστικό και εσείς καθώς ανάμεσα στις γραμμές και τις χιουμοριστικές εικόνες θα διακρίνετε μικρές, απλές αλλά ουσιαστικές σοφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας κάνουν να τις αναλογιστείτε.






Το σίγουρο είναι ότι διαβάζοντας την ιστορία της Elise Gravel, θα θέλατε και εσείς να ζήσετε ανάμεσα στα παιδιά, σε ένα δάσος, ανέμελοι, ευτυχισμένοι, ελεύθεροι και αυτάρκεις! Η συγγραφέας μέσα από ένα εύκολο κείμενο καταφέρνει να μας θέσει προβληματισμό για την οικολογία, για την ελευθερία του σώματος και του νου, με τρόπο τόσο καθαρό και άμεσο που νομίζω πως περνάει και στα μικρά παιδιά. Τέλος είμαι σίγουρη πως όλοι όσοι διαβάσουν το βιβλίο δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν και να μην κάνουν σύγκριση ανάμεσα στην υπερπροστατευμένη καθημερινότητα των παιδιών μας με την ελεύθερη ζωή των Βρομύλων και θα τους ξυπνήσει η διάθεση για μια πιο συχνή επαφή με τη φύση και το περιβάλλον! 





Nα το αναζητήσετε, θα σας ξετρελάνει!
Όσο για δραστηριότητες, μπορείτε να δείτε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες στο blog των εκδόσεων Μικρή Σελήνη.

Σας φιλώ γλυκά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου