Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!



Τα αγαπημένα βιβλιονέα της εβδομάδας που μας πέρασε όλα μαζεμένα σε ένα άρθρο για να τα απολαύσετε με την ησυχία σας! Καθίστε αναπαυτικά και ξεκινάμε....

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ



Όσο και αν πιστεύουμε το αντίθετο, οι επιστήμονες πάσχιζαν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν ότι οι μαύρες τρύπες δεν υπήρχαν. Ο ειδικός στην γενική σχετικότητα Κιπ Θορν λέει πως «ο Αϊνστάιν ήταν βαθιά πεπεισμένος ότι δεν μπορούν να υπάρχουν – μυριζόταν κάποιο σφάλμα και μάλιστα κραυγαλέο». Ο ίδιος ο Θορπ, ότι οι μαύρες τρύπες ταιριάζουν περισσότερο στην επιστημονική φαντασία και τη μυθολογία παρά στον αληθινό κόσμο. Η ιδέα της μαύρης τρύπας είναι τόσο ασύμβατη με κάθε ανθρώπινη εμπειρία, τόσο μακριά από τα όρια της Φυσικής, όπως την γνωρίζαμε έναν αιώνα πριν, που οι επιστήμονες αρνούνταν να το αποδεχτούν.
Όμως το 2019 να έχουμε την πρώτη εικόνα αληθινής μαύρης τρύπας. Τα μαθηματικά, φίλοι μου, δεν κάνουν λάθος. Και αν μας «λένε» ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω που είναι ικανό να «τρώει» ό,τι βρίσκει μπροστά του και να το εξαφανίζει, τότε πραγματικά υπάρχει ακόμα και αν δεν το βλέπουμε.
Όμως πώς φτάσαμε από την υποψία στην απόδειξη;
Ένα υπέροχο ταξίδι από τις απαρχές της επιστήμης μέχρι τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, όλο το χρονικό του φλερτ ανάμεσα στους επιστήμονες και στις μαύρες τρύπες!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης!




ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Detail from a page of The Lost Soul, written by Olga Tokarczuk and illustrated by Joanna Concejo

Για τους λάτρεις της Olga Tokarczuk (Πλάνητες, To Αρχέγονo) και για όσο περιμένουν με αγωνία το νέο της βιβλίο να μεταφραστεί, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο εικονογραφημένο βιβλίο για μεγάλους που έχει η ίδια κυκλοφορήσει.
Ένας άντρας παθαίνει κρίση πανικού και ο γιατρός του τον συμβουλεύει να πάρει μερικές μέρες άδεια και να ξεκουραστεί. Αποσύρεται λοιπόν σε μια εξοχική κατοικία σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί με τον εαυτό του. Δείτε περισσότερα εδώ.



ΤΑ ΕΞΏΦΥΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και βιβλίο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και βιβλίο

Αναγνώστες από όλο τον κόσμο βγάζουν φωτογραφίες παίζοντας με τα εξώφυλλα βιβλίων! Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ.



«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΗΓΑΣ 

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ»



Μπορεί να είναι απεικόνιση

Ένα παιδικό βιβλίο μας ξεναγεί στα μυστικά της Χάρτας του Ρήγα. Κατεβάστε το δωρεάν στο https://www.onassis.org/.../digital-material-a-journey...
Τι μύθους και σύμβολα κρύβει ο χάρτης που φτιάχτηκε για να υποκινήσει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων; Η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση, εμπνέεται από την ηρωική ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή και δημιουργεί μια νέα ψηφιακή έκδοση για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Ο μικρός Ρήγας, λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση, τολμά να σκεφτεί ελεύθερα και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Για να πετύχει τον στόχο του, συλλαμβάνει την ιδέα να κατασκευάσει μια μεγάλη Χάρτα με μυστικά σύμβολα. Άραγε, θα καταφέρει να ξυπνήσει το λιοντάρι που κρύβεται μέσα στην ψυχή των υπόδουλων Ελλήνων;
Μάθετε τη συνέχεια στο βιβλίο αλλά και στην εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που το συνοδεύει, και δείτε να ζωντανεύουν σε τρισδιάστατη μορφή 14 σύμβολα της Χάρτας του Ρήγα.




ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάσαμε τα παρακάτω βιβλία που έχουν να κάνουν με την επανάσταση του 21. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεταφερθείτε στα αντίστοιχα άρθρα.






Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!
Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου