Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!


Μας κάνετε παράπονα που δεν είμαστε τακτικοί στα βιβλιονέα της εβδομάδας και σας υποσχόμαστε πως θα βάλουμε τα δυνατά μας να το κάνουμε συστηματικά αφού αγαπάτε τόσο πολύ αυτή τη στήλη!
Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε το καφεδάκι σας κοντά και απολαύστε τα πιο ενδιαφέροντα βιβλιονέα της εβδομάδας που μας πέρασε! 


Βιβλιοπρόταση: Μια γυναίκα, Annie Ernaux, εκδόσεις Μεταίχμιο
!

photo credits: Ναταλία Πλατύρραχου


Μέσα σε 90 σελίδες η Annie Ernaux γράφει για την ιστορία της μητέρα της, από την γέννησή της, τα παιδικά της χρόνια, την γνωριμία με τον πατέρα της, τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι το θάνατό της. Μιλάει για εκείνη σαν εξωτερικός παρατηρητής, αλλά με μία οικειότητα και τρυφερότητα που μόνο μια κόρη θα έγραφε.
Ένα γράμμα προς τη μητέρα της, η οποία σελίδα τη σελίδα γίνεται και δική σου, αναγνωρίζεις σημεία κοινά, και βλέπεις το μέλλον.
Όταν το ολοκλήρωσα, ένιωσα την ανάγκη να πάρω τηλέφωνο τη δική μου μητέρα, να ακούσω τη φωνή της και να της πω ότι την αγαπώ. Όχι ότι σπανίζουν οι εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ μας, αλλά η απώλεια της μητέρας της συγγραφέως, και ο τρόπος που περιγράφει το κενό που νιώθει, είναι συγκλονιστικά απλός αλλά αισθαντικά δυνατός.

"Δεν θ' ακούσω ποτέ πια τον ήχο της φωνής της. Και ήταν η φωνή, τα λόγια, τα χέρια, ο τρόπος που γελούσε και βάδιζε, αυτά που ένωναν τη γυναίκα που είμαι τώρα με το παιδί που ήμουν κάποτε. Ο τελευταίος δεσμός με τον κόσμο απ' τον οποίο προερχόμουν, διερράγη."
Δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.



Γκράφιτι στους δρόμους του Μίσιγκαν! 


Υπέροχο γκράφιτι από τον David Zinn, στους δρόμους της Ann Arbor, στο Michigan!
"Όταν ζωγραφίζω στο δρόμο πολλές φορές με σταματούν και με ρωτούν:
-Πότε ξεκίνησες να ζωγραφίζεις;
και τους απαντώ:
- Περίπου όταν ξεκίνησες και εσύ.
και στη συνέχεια τους ρωτώ:
- Εσύ πότε σταμάτησες;" πηγή





Νέα κυκλοφορία που ξεχωρίσαμε!

Μια ιστορία για την αστείρευτη δύναμη που κρύβεται μέσα μας...
Είσαι μια ύπαρξη μοναδική.
Είσαι ένα πλάσμα ξεχωριστό.
Η πιθανότητα να βρεθείς σε αυτόν ακριβώς τον τόπο, αυτή ακριβώς τη στιγμή είναι τόσο υπέροχη αλλά και τόσο σπάνια, που δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. 
Αυτή είναι μια ιστορία για οτιδήποτε θα μπορούσες να κάνεις, για οτιδήποτε θα μπορούσες να γίνεις. Μια ιστορία για τις μαγικές, απεριόριστες δυνατότητες που κρύβονται μέσα σου. 
Ίσως να πραγματοποιήσεις τα πιο απίθανα όνειρά σου...
 
Από τον δημιουργό των βιβλίων "Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;", "Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;", "Τι μπορείς να κάνεις με μια ευκαιρία;", Kobi Yamada.
Δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Λιβάνη.



Σύντομα θα κυκλοφορήσει...


Εντοπίσαμε και δεν κρατιόμαστε!!!
Θα κυκλοφορήσει η Δευτέρα 22/02 από τις
Εκδόσεις Ίκαρος - Ikaros Publishing
αλλά όπως σας ανέφερα έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου!!!
Περίληψη:
Σήμερα το πρωί επικρατεί πανικός στο κοτέτσι. Ο Μαρσέλ, ο λευκός κόκορας, εξαφανίστηκε. Οι κότες είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για ένα βρώμικο κόλπο της αλεπούς. Οι αδιάκοπες επιθέσεις της έχουν γίνει αφόρητες, τελευταία.
Οι κότες αποφασίζουν να αντισταθούν. Οι μαύρες, οι κόκκινες και οι λευκές ενώνονται για να αναλάβουν δράση. Αλλά, πώς θα οργανωθούν; Σε τάγματα; Ανά χρώμα;
Ανά μέγεθος; Ποιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του νέου στρατού; Οι μαύρες; Ο κόκοράς τους έχει υπέροχο λόγο. Οι λευκές θέλουν να εκδικηθούν την εξαφάνιση του αγαπημένου
τους Μαρσέλ. Γιατί, όμως, ένα αρσενικό να ηγείται του τάγματος;
"Για να φτιάξω αυτό το βιβλίο χρειάστηκε να περιμένω ώσπου να καταλάβω γιατί οι κότες μάς φαίνονται τόσο εκνευριστικές."
―Laurent Cardon
Μια έξυπνη και αστεία ιστορία για την εξουσία, τη δημοκρατία και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία, που ολοκληρώνεται με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο!
Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες και έχει τιμηθεί με τα βραβεία Cultura, Feu Follet & Les Incorruptibles.
Για παιδιά από 5χρ



Live αφήγηση παραμυθιού

Ακούστε την αφήγηση του παραμυθού Άνια η μάγισσα του χιονιού, από τις εκδόσεις Μάρτης.



Παιδικές Βιβλιοπαρουσιάσεις της εβδομάδας που μας πέρασε!













Να έχουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου