Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Στον καιρό των Μάγων - Ποτέ και πάντα, της Κρεσίντα Κάουελ!


 
Ο Ζαρ και η Μάγια έχουν βρει τα υλικά για το Ξόρκι Απαλλαγής από Μάγισσες. Τώρα ο Βασιλομάγιστρος τους καλεί για την τελική αναμέτρηση στη λίμνη των Χαμένων. Πρώτα όμως πρέπει να ανακτήσουν το κύπελλο για την ανάμειξη του ξορκιού από τα έγκατα του Ορυχείου της Ευτυχίας!




Από την συγγραφέα "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας;", Κρεσίντα Κάουελ , μια ακόμα φανταστική ιστορία, με αγωνία και δράση, μάγισσες και πολεμιστές, μάχες μεταξύ καλού και κακού. Πιθανότατα έχετε δει τη σειρά βιβλίων "Στον καιρό των Μάγων" σε κάποια επίσκεψή σας στα βιβλιοπωλεία, καθώς αυτό είναι πλέον το 4ο βιβλίο. "Ποτέ και πάντα" ο τίτλος του και μπορώ να πω πως είναι ακόμα καλύτερο από τα προηγούμενα 3. 

Η Μάγια είναι πολεμίστρια, αλλά κατέχει μια πανίσχυρη Μαγεία! Είναι ένα τρομερό μυστικό καθώς για πρώτη φορά στα ανθρώπινα χρονικά ένας πολεμιστής έχει μαγικές δυνάμεις.

Ο Ζαρ αν και είναι Μάγος, έχει αποκτήσει ένα λεκέ Μάγισσας ο οποίος τον ελέγχει.

Σε αυτό το 4ο βιβλίο ακολουθούμε και τους δυο σε ένα αγώνα χρόνου. Να προλάβουν να σπάσουν το ξόρκι πριν να ειναι αργά. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα προσπαθήσουν να νικήσουν την Τάτσελβορμ, τη θανάσιμη δράκαινα του ορυχείου που φυλάει το κύπελλο. Θα είναι όμως αρκετά ισχυρό το ξόρκι για να σπάσει την κατάρα που έχει πέσει στα αγριοδάση; 

Ξέροντας πως αυτό είναι το τελευταίο της σειράς, είχα ανάμεικτα συναισθήματα για να το διαβάσω. Ανυπομονούσα να μάθω τι θα γίνει στη συνέχεια, από την άλλη δεν ήθελα να τελειώσει η ιστορία!!!!
Συναρπαστική περιπέτεια που με ενθουσίασε, ακόμα πιο πολύ όταν έγιναν οι αποκαλύψεις που τόσο περιμέναμε στα προηγούμενα βιβλία! Η όλη ιστορία πήρε άλλη τροπή, και δεν ένιωσα στο ελάχιστο ούτε ότι έδωσε πολλά στοιχεία κατά τη διάρκεια της αφήγησης, αλλά ούτε και ότι ήταν εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Ήταν σαν να λέμε ότι μπορεί να σου πέρασαν κάποιες ιδέες από το μυαλό σου, αλλά δεν ήταν και τόσο προφανές. Έδεσαν όλα υπέροχα και προς το τέλος του βιβλίου νιώθεις ανακούφιση και ικανοποιημένος με την πορεία όλης της ιστορίας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Κρεσίντα Κάουελ ξέρει να γράφει συναρπαστικές ιστορίες!
Να το διαβάσετε!

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 9χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό αλλά και διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου