Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η περιπέτεια ξεκινά εδώ, της Νες Νάιτ!


 
"Η αχανής έρημος του Ρουμπ αλ Χαλί της Σαουδικής Αραβίας απλώνεται μπροστά στον εξερευνητή Γουίλφορντ Θέσιγκερ σαν ωκεανός από άμμο. Ο αέρας βρυχάται ανάμεσα στους αμμόλοφους, δημιουργώντας χιλιάδες ρυτιδώσεις που λάμπουν στο φως του ήλιου. Οι αμμόλοφοι μοιάζουν ζωντανοί, σαν τα λέπια κάποιου φιδιού που διασχίζει την άδεια έρημο."



Ένα συγκλονιστικό βιβλίο με 30 ιστορίες γεμάτες κινδύνους και περιπέτειες που όχι μόνο θα ταξιδεψει τους μικρούς αναγνώστες σε μέρη μαγικά και θα μεταφέρει την αγωνία και το ταξίδι της εξερεύνησης αλλά θα τους εμπνεύσει και θα τους δώσει την δύναμη και το θάρρος να ακολουθούν τα όνειρά τους.




Το κείμενο εκτός από ενδιαφέρον και καλογραμμένο είναι σε μορφή λογοτεχνικής αφήγησης. Μέχρι τώρα τα βιβλία που αφορούσαν διάσημους επιστήμονες και πρωτοπόρους, μας παρουσίαζαν τη ζωή τους σαν να βλέπουμε ένα ντοκιμαντέρ. Σε αυτό το βιβλίο, ο τρόπος γραφής σε βάζει μέσα στην ιστορία, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι μαζί με τον εξερευνητή και έχεις να αντιμετωπίσεις τους ίδιους κινδύνους. Η αφήγηση είναι άμεση και ζωντανή, κάτι που σε φέρνει πιο κοντά στους ήρωες.





Διαβάζουμε ότι η συγγραφέας του βιβλίου, Νες Νάιτ, λατρεύει την περιπέτεια και έχει φέρει εις πέρας πολλές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο: έχει διασχίσει την έρημο της Ναμίμπια μόνη της και με ποδήλατο την Αμερική, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κολύμπησε στον ποταμό Τάμεση από την πηγή του μέχρι το Λονδίνο, και έχει κάνει 1000 μίλια sup.
Αντιλαμβανόμαστε ακριβώς γιατί το κείμενο είναι τόσο ζωντανό. Έχει βρεθεί η ίδια πολλές φορές αντιμέτωπη με το άγνωστο, είχε συναντήσει πολλές προκλήσεις στα διάφορα μέρη που είχε ταξιδέψει και για αυτό ακριβώς το κείμενο βγάζει μια συναισθηματική αμεσότητα.


    

Η εικονογράφηση εξίσου μαγική προσθέτει μία ακόμα φανταστική πινελιά στο βιβλίο. Υπέροχο, κατάλληλο για βραδινή και όχι μόνο ανάγνωση και το κατατάσσουμε στα φετινά διαμαντάκια!!!
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Πατάκη.

Ευχαριστώ το αγαπημένο Δεντρόσπιτο που με άφησε να σκαρφαλώσω στα ράφια του!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου