Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η ιστορία της ΖΩΗΣ - Το πρώτο μου βιβλίο για την εξέλιξη, των Κάθριν Μπαρ & Στιβ Γουίλιαμς!

 



Πάμε ένα ταξίδι 4.000.000 χρόνια πριν, τότε που δεν υπήρχε τίποτα στη Γη. Δηλαδή όχι και τίποτα. Υπήρχαν τα ηφαίστεια που έβγαζαν αποπνικτικά αέρια και ωκεανοί λάβας που κυλούσαν σε όλο τον πλανήτη. Μετά, σιγά σιγά και με το πέρασμα των χρόνων κάτι απίθανο συνέβη στα βάθη των ωκεανών. Εμφανίστηκαν τα πρώτα σωματίδια τα οποία αργά αλλά σταθερά έγιναν κύτταρα και αυτά πολυκυτταροι οργανισμοί ... Και όλα συνέχισαν να αλλάζουν για πολύυυυυ καιρό!



Ναι ξέρω! Ακούγομαι ενθουσιασμένη γιατί πάντα όταν έχω ένα τέτοιο βιβλίο στα χέρια μου δεν κρατιέμαι από την χαρά μου!
Και αυτό εδώ είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που μας απαντάει με πλούσιες πληροφορίες, μέσα από κείμενο απλό και εύκολα κατανοητό για τις μικρές ηλικίες, και τις υπέροχες, φωτεινές και γεμάτες εικόνες για το πώς εξελίχθηκε η ζωή στον πλανήτη μας, πότε εμφανίστηκαν οι άνθρωποι και τι υπήρχε πριν από εμάς! Πώς ήταν η πρώτη μορφή ζωής, και από πού ξεκίνησε!





Βιβλίο θησαυρός που θα μας βοηθήσει να εξηγήσουμε στους μικρούς μας επιστήμονες τα μεγάλα μυστήρια της ζωής. Αυτό που θα σας κρατήσει με τις ώρες κοντά του είναι η ξεχωριστή εικονογράφηση, σε στυλ παιδικής ζωγραφιάς, που όμως καταφέρνει μέσα από την απλότητά του να μας δώσει να καταλάβουμε και οπτικά της έννοιες και τις πληροφορίες που μας δίνει το κείμενο!




Αν έχετε ανήσυχους μικρούς επιστήμονες αναζητήστε το βιβλίο αυτό! Θα αποτελέσει μια υπέροχη εισαγωγή στην ιστορία της ζωής και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψουν!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε ένα δείγμα, στο site των εκδόσεων Μίνωας!

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου