Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο ΔΩΡΟ, του Πίτερ Χ. Ρέινολντς!

 


Ο Ρόλαντ περιμένει πώς και πώς τα Χριστούγεννα γιατί θα πάρει το δώρο του. Όχι ένα μικρό δώρο. Αλλά ένα μεγάλο, τεράστιο δώρο! Όχι σαν τον μπόι του! Πιο μεγάλο! Όχι μεγάλο σαν το σπίτι του! Ακόμα πιο μεγάλο! Πφφφφφ! Όταν βλέπει πως κανένας δεν καταλαβαίνει το μέγεθος το σωστό, αποφασίζει να φύγει ένα ταξίδι για να το βρει μόνος του! Μόνο που θα ανακαλύψει πως αυτό που επιθυμούσε, ήταν πιο κοντά του από όσο νόμιζε!





Ένα υπέροχο βιβλίο από τον Πίτερ Χ. Ρέινολντς και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ο πολυβραβευμένος εικονογράφος και συγγραφέας μας έχει συνηθίσει σε διαμαντάκια! Και κάθε φορά λέμε, "Εντάξει, πόσο πιο καλό θα είναι αυτό το βιβλίο από το προηγούμενο" και κάθε φορά μας διαψεύδει προς μεγάλη μας χαρά! 

Σε αυτή λοιπόν την ιστορία ακολουθούμε τον Ρόλαντ στην αναζήτηση του πιο μεγάλου δώρου. Καθώς προχωράει η ιστορία, τα δώρα μεγαλώνουν και μεγαλώνουν αλλά ο Ρόλαντ δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα. Σιγά σιγά αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε πως αυτό που ψάχνει το αγόρι δεν είναι ένα δώρο μεγάλο σε μέγεθος, αλλά μεγάλο σε ουσία! Ενώ στην πορεία αυτό που τελικά θέλει, το χαρακτηρίζει ως μικρό δεν το κάνει λόγω του μεγέθους. Η χρήση της λέξης μικρό γίνεται καθαρά και μόνο εξαιτίας του προφανούς, εξαιτίας της μικρής σημασίας που δίνουμε στα αυτονόητα της καθημερινότητάς μας, σε αυτά τα δώρα που μας έχουν δοθεί απλόχερα και τα θεωρούμε δεδομένα. 

Ένα βιβλίο που ήρθε για να μας υπενθυμίσει την αξία των "μικρών" πραγμάτων που κάθε άλλο μικρά είναι. Μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας και στην αναζήτηση της βελτίωσης της ζωής μας, σαν τον Ρόλαντ και εμείς, αναζητούμε "δώρα", λαμπερά, καινούρια πράγματα, μεγαλύτερα, πιο φρέσκα, πιο μοντέρνα, που νομίζουμε πως θα μας κάνουν χαρούμενους και πιο γεμάτους. Ο Ρέινολντς μαζί με τον Ρόλαντ μας προτείνουν για φέτος τα Χριστούγεννα, και ένα παραπάνω λόγω ακριβώς και της κατάστασης που διανύουμε, ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας, ας σταθούμε μια στιγμή να βρούμε, να θυμηθούμε και να εκτιμήσουμε όλα αυτά τα δώρα που μας έχουν δοθεί απλόχερα!

 



Η εικονογράφηση παρόλο που είναι απλή, είναι ξεχωριστή με αρκετή δόση χιούμορ, όπως μόνο ο αγαπημένος Ρέινολντς ξέρει να κάνει!

Αγαπημένο βιβλίο, σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτά που κυκλοφορούν!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες γι αυτό αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

 Σας φιλώ γλυκά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου