Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... H Χιονονιφάδα, του Benji Davies!




Η μικρή χιονονιφάδα δεν θέλει να πέσει! Απολαμβάνει τόσο την πτήση της και κάνει παιχνίδια καθώς αιωρείται, γι αυτό παρακαλάει τον άνεμο να την κρατήσει όσο πιο πολλή ώρα γίνεται ψηλά! Παράλληλα κάτω στο έδαφος ένα μικρό κορίτσι ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα!


Αγαπώ πολύ τα βιβλία του Benji Davies και πρέπει να σας πω πως μόλις δω και κυκλοφορεί ένα καινούριο βιβλίο του, περιμένω πώς και πώς να κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά! Δεν είναι μόνο οι μαγικές εικόνες, που από μόνες τους είναι αρκετές για να πεις πως το βιβλίο αξίζει, αλλά είναι και μικρά, σύντομα κείμενα που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά σου. Έτσι και με αυτό το βιβλίο. Ήξερα πως δεν θα μας απογοητεύσει! Η μικρή χιονονιφάδα έχει όνειρο να πετάει συνέχεια και να στροβιλίζεται στον αέρα! Το μικρό κορίτσι ονειρεύεται να έχει όμορφα Χριστούγεννα, και από ένα μικρό κλαδάκι φτιάχνει ένα μικρό όμορφο χριστουγεννιάτικο δεντράκι! Στο τέλος οι 2 αυτές ξεχωριστές ιστορίες, ενώνονται και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!






Δραστηριότητες!

- Φτιάχνουμε χιονονιφάδες με γλωσσοπίεστρα, κόβοντας χαρτιά, με μανταλάκια, κλπ
- Μαθαίνουμε: Το ξέρετε ότι η κάθε χιονονιφάδα έχει μοναδικό σχήμα; Δείτε εδώ και θαυμάστε! Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι χιονονιφάδες φτιάχνονται μέσα στα σύννεφα. Καθώς οι συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και πίεσης συνεχώς αλλάζουν μέσα στα σύννεφα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν και διαφορετικά σχήματα!


Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο βιβλίο και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ικαρος.


Σας φιλώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου