Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το μπαλκόνι, της Μελίσα Καστριγιόν!

 

Όταν αναγκάζεται να μετακομίσει στην πόλη το μικρό κορίτσι, αποφασίσει να πάρει μαζί του τις γλάστρες και τα φυτά της. Εξαιτίας της αμηχανίας της νέας κατάστασης, το κορίτσι περιποιείται με περίσσεια φροντίδα τα λουλούδια της, τα οποία μεγαλώνουν και αλλάζουν τόσο το δικό της μπαλκόνι, όσο και τη γειτονιά.

 

Είναι μερικά βιβλία που τα θες όχι μόνο για να τα διαβάσεις με τα παιδιά σου, αλλά γιατί τα θεωρείς κόσμημα για τη βιβλιοθήκη σου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και τούτο εδώ το βιβλίο από τις εκδόσεις Ποταμός.
 

Το Μπαλκόνι είναι ένα βιβλίο χωρίς κείμενο, που αφήνει τον μικρό εκκολαπτόμενο αναγνώστη να χρησιμοποιήσει την φαντασία του και να αφηγηθεί με το δικό του μοναδικό τρόπο την ιστορία που μας λένε οι εικόνες! Και είναι αυτές οι εικόνες από την Μελίσα Καστριγιόν που κατατάσσουν το βιβλίο σε έργο τέχνης. Όταν το βλέπεις δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι προφανώς η δημιουργός αγαπάει και σέβεται πολύ τον μικρό αναγνώστη! Τόση εκλεπτυσμένη ομορφιά, τέτοια προσοχή στη λεπτομέρεια μόνο κάποιος που δίνει σημασία σε αυτόν που απευθύνεται θα μπορούσε να δώσει.




 

Παρόλο που όπως είπαμε είναι βιβλίο χωρίς κείμενο, η συγγραφέας δίνει κάποιες λέξεις σκόρπιες στις σελίδες, και το ενδιαφέρον είναι ότι ξεκινάει και κλείνει με τη λέξη ΣΠΙΤΙ θέλοντας προφανώς να μας δείξει πως η ζωή είναι ένα ατέρμονος κύκλος συναισθημάτων.
Η συγγραφέας εμπνεύστηκε το βιβλίο από ένα ταξίδι της στο Βερολίνο, όπου από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στο οποίο έμενε, μπορούσε να δει τα μπαλκόνια σε διάφορα σπίτια της πόλης και εντυπωσιάστηκε από το πώς ο κάθε ένας είχε φτιάξει ένα μικρό δικό του κόσμο μέσα σε λίγα τετραγωνικά!






Εκτιμώ και σέβομαι απίστευτα αυτούς τους δημιουργούς που δεν τσιγκουνεύονται τον χρόνο τους και μας προσφέρουν ένα τόσο ποιοτικά υπέροχο βιβλίο!
Προτείνεται από 4χρονων, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε εύκολα να το "εκτιμήσει" και ένα παιδάκι μικρότερης ηλικίας και να δουλευτεί και από 3χρ. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό στο site των εκδόσεων Ποταμός.

Ευχαριστώ το αγαπημένο βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο που με άφησε για άλλη μια φορά να σκαρφαλώσω στα ράφια του!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου