Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Πίκο και Λόλα, Να προσέχεις, της Λίνας Σωτηροπούλου!



Η Λόλα ετοιμάζεται να πάει βόλτα με τον Πίκο! Α, σήμερα είναι μια φανταστική μέρα και θα πάνε στο πάρκο. Βάζει το άρωμά της, παίρνει την τσάντα της, μα πριν προλάβει την πόρτα να ανοίξει, χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Πίκο την ενημερώνει πως προτιμάει να μείνει σπίτι επειδή νιώθει λίγο άρρωστος. Της έχει αφήσει, έξω από το σπίτι της, ένα πακέτο για δώρο με ό,τι χρειάζεται να έχει στην τσάντα της πάντα μαζί. Μα η Λόλα δεν φοβάται καθόλου τις ιώσεις και τα μικρόβια. Σιγά μην βάλει στη γούνα της αντισηπτικό, και σιγά μην χάσει τη βόλτα για λίγες μυξούλες που έχει. Όμως ο γιατρός που την εξετάζει έχει άσχημα νέα...




Η ιστορίες του Πίκο και της Λόλα είναι γνωστές και αγαπημένες στα μικρά παιδιά. Γραμμένες σε απλά και διασκεδαστικά στιχάκια, οι δύο διαφορετικοί αλλά και αχώριστοι φίλοι, μας ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους και βοηθούν τους μικρούς αναγνώστες να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η συνεργασία, αλλά και η υπευθυνότητα. 

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου, για άλλη μια φορά μας χαρίζει μια πολύ τρυφερή ιστορία μέσα από την οποία οι δύο πρωταγωνιστές μας δείχνουν πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πρώτα συμπτώματα των ιώσεων και για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα. Ειδικά αυτή την περίοδο που όλοι πρέπει να είμαστε πιο σχολαστικοί, αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά μια αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το πώς θα προσέχουμε λίγο περισσότερο. Μικρές και απλές κινήσεις, που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους αγαπημένους μας.



Η εικονογράφηση από την Ναταλία Καπατσούλια είναι πολύ όμορφη και αξίζει να σημειώσουμε πως το εξώφυλλο έχει μαξιλαράκι και στρογγυλεμένες άκρες καθιστώντας το πολύ φιλικό για τους μικρούς αναγνώστες στους οποιους απευθύνεται (από 2χρ)!

Να προσέχουμε λοιπόν μας παροτρύνουν ο Πίκο και η Λόλα με τον ποιο όμορφο και τρυφερό τρόπο!
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου