Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι περιπέτειες του Ιούλιου Βερν - Στο βυθό της θάλασσας, του Πλοίαρχου Νέμο!

 



Ο νεαρός Ιούλιος Βερν, και οι φίλοι του, ο Χουάν, η Καρολίνα και η Μαρί, καλούνται από τον πλοίαρχο Νέμο σε ένα κρυφό ραντεβού στην ψαραγορά, για να τους ενημερώσει για τα πολύ παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στις θάλασσες. Με που έφτασαν στο σημείο αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Η μυρωδιά ήταν αφόρητη, μια δυσωδία από ψάρια που είχαν μπαγιατέψει. Κοιτώντας προσεκτικά παρατήρησαν ότι τα ψάρια δεν είχαν τα όμορφα λαμπερά χρώματά τους, αλλά ένα αρρωστιάρικο πράσινο. "Καταστραφήκαμε", έλεγαν απελπισμένοι οι ψαράδες, "Κανένας δεν θα φάει ψάρι για πολύ καιρό", μονολογούσαν!
Ο πλοίαρχος Νέμο παίρνει τα παιδιά και τα οδηγεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και εκεί τους αποκαλύπτει πως πιστεύει ότι κάτι υπάρχει στο βυθό που μολύνει τη θάλασσα και προκαλεί αυτήν την τεράστια καταστροφή. "Θα εξερευνήσουμε μαζί, αυτά τα νερά με τον Ναυτίλο." Τα παιδιά δεν πρόκειται να πουν όχι σε μια τέτοια πρόσκληση και δεν διστάζουν στιγμή να επιβιβαστούν στο πλοίο. Και η περιπέτεια ξεκινά!
Το 4ο βιβλίο της σειράς Περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν, με τίτλο "Στο βυθό της θάλασσας", είναι εξίσου συναρπαστικό όπως και τα προηγούμενα! Με ενδιαφέρουσα πλοκή που εξελίσσεται δυναμικά, κείμενο που ρέει εύκολα, τα βιβλιοσκουλικάκια θα απολαύσουν την ιστορία! Ιδιαίτερα ξεχωρίσαμε τις κατασκευές των παιδιών οι οποίες όχι μόνο περιγράφονται αναλυτικά τόσο ως προς το σχεδιασμό τους όσο και προς τη χρήση τους, αλλά δίνονται και με σκίτσο, το οποίο συμπληρώνεται με αρκετές σημειώσεις. Έτσι ο αναγνώστης έχει μια καλή εικόνα της εφεύρεσης που αναφέρεται στο κείμενο, και έρχεται σε επαφή με τις πρώτες και βασικές θεωρίες μηχανικής και ηλεκτρισμού. 





Στην Ελλάδα κυκλοφορούν ήδη τα άλλα 3 βιβλία (
Το χαμένο νησί, Ο καταραμένος φάρος, Η Πύλη της Αβύσσου) και τώρα έφτασε και το 4ο. Τα βιβλία αυτά είναι οι σημειώσεις του πλοίαρχου Νέμου, από τον οποίο εμπνεύστηκε μετέπειτα ο Ιούλιος Βερν όταν μεγάλωσε και έγραψε τα διάσημα βιβλία του 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και το Μυστηριώδες νησί.

Ένα βιβλίο διασκεδαστικό μέσα από το οποίο γνωρίζουμε τον νεαρό Ιούλιο Βερν και την παρέα του και ανακαλύπτουμε από που γεννήθηκαν οι ιδέες του για τα μετέπειτα βιβλία του. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου