Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Διαβάσαμε το ... Σώσε τον Πλανήτη!



Mετά το πάρτυ γενεθλιών, μια παρέα παιδιών κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, απομεινάρια φαγητών, χαρτιά περιτυλίγματος, σκασμένα μπαλόνια και πλαστικά πιάτα! Τι θα κάνουν όλα τα απορρίμματα; Μιλώντας στους δασκάλους τους και με ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά μαθαίνουν για τον "πράσινο τρόπο ζωής"!


Αν πρέπει να πάρετε
ένα βιβλίο για το περιβάλλον, για να μάθετε το πώς και τι πρέπει να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας αλλά και να καλλιεργήσετε οικολογική συνείδηση στα παιδιά σας είναι αυτό ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!






Με αφορμή ένα γεγονός καθημερινό και συνηθισμένο, το παιδικό πάρτι, τα παιδιά αναρωτιούνται και προβληματίζονται για το οικολογικό αποτύπωμα που θα αφήσουν μετά από μερικές ώρες γλεντιού και παιχνιδιού! Τόσα σκουπίδια, τόσα άχρηστα πράγματα θα καταλήξουν στη φύση. Κάποια από αυτά διαλύονται και απορροφώνται μέσα σε μερικές εβδομάδες (όπως η φλούδα του πορτοκαλιού), άλλα όμως χρειάζονται πάνω από 200 χρόνια για να εξαφανιστούν, όπως για παράδειγμα το πλαστικό καλαμάκι!





Διασκεδαστικό και γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον και τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, μας ευαισθητοποιεί καθώς μας εξηγεί γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλεις να πάρεις καινούργιο κρεβάτι; Μην το πετάξεις το δικό σου. Βρες κάποιον που το χρειάζεται.



Φανταστικά τα κουτάκια Κάνε κάτι! και Σταμάτα και Σκέψου! που εξαιτίας της αμεσότητας των μηνυμάτων αλλά και των έξυπνων κειμένων δίνουν μια ζωντάνια στο βιβλίο και μας ωθούν θετικά στο να πάρουμε θέση και να δράσουμε άμεσα!




Από τα καλύτερα βιβλία γνώσεων που έχουν πέσει στα χέρια μας, τόσο για την πληροφορία που προσφέρει, τις συμβουλές και ιδέες που μας προσφέρει, όσο και για τον τρόπο που δίνονται και την όμορφη
εικονογράφηση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες, στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά... να διαβάζετε βιβλία και να γελάτε σαν παιδιά!

Σας φιλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου