Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Tα νέα βιβλία δραστηριοτήτων του Πίτερ Χ. Ρέινολντς!


Αν αγαπήσατε την Τελεία, τότε αυτά τα βιβλία θα σας ενθουσιάσουν! Δύο μοναδικά βιβλία δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του μικρού αναγνώστη αλλά και να καλλιεργήσουν την ενσυνειδητότητά του (mindfulness).





ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ


O συγγραφέας εμπνευσμένος από το βιβλίο του "H Tελεία" και ωθούμενος από την ευρεία αγάπη και αποδοχή του βιβλίου του σε όλο το κόσμο, από γονείς και εκπαιδευτικούς και φυσικά από τα παιδιά, αποφάσισε να φτιάξει αυτό το βιβλίο και να πάρει μαζί του τα παιδιά σε ένα δημιουργικό ταξίδι. Ξεκινώντας από μία τελεία και προσθέτοντας πάνω σε αυτή και κάτι κάθε φορά, η φαντασία των παιδιών ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Καθώς προχωράμε στις σελίδες ο συγγραφέας μας ζητάει να χρωματίσουμε, να μεγαλώσουμε, να επεκτείνουμε, να αλλάξουμε κλπ τις τελείες μας και έτσι να φτιάξουμε το δικό μας έργο σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Σε λίγο οι τελείες έχουν και χαρακτήρα,άλλες είναι πιο σφιγμένες, άλλες πιο χαλαρές, άλλες χαρούμενες, άλλες παιχνιδιάρες. Κάποιες έχουν παρέα άλλες τελείες, κάποιες έχουν μεσα τους μερικές. Και όταν βάλουμε τις τελείες πολύ κοντά μεταξύ τους και σε μία σειρά αυτές μεταμορφώνονται σε γραμμές....
Ακόμα και ο πιο ντροπαλός, και αυτός που νομίζει πως δεν θα τα καταφέρει, τελικά είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα ακριβώς γιατί γίνεται βήμα βήμα!










ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

Και αφού δώσαμε πολλά ερεθίσματα στη δημιουργικότητά μας με το προηγούμενο βιβλίο, πάμε σε ένα άλλο, που είναι σίγουρα από τα λίγα βιβλία με τη συγκεκριμένη θεματολογία. 
Είναι γνωστό πως τα παιδιά έχουν τεράστια φαντασία και μοναδικές ιδέες. Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν σκοπό έχει να δώσει ώθηση στον μικρό αναγνώστη να βγάλει από το κεφαλάκι του όλες αυτές τις όμορφες και μοναδικές ιστορίες που καθημερινά πλέκει. Μέσα από τις πολύ δημιουργικές δραστηριότητες ο μικρός εκκολαπτόμενος "συγγραφέας" θα βρει τις λέξεις, και θα τις βάλει στη σειρά και θα μάθει από πρώτο χέρι πώς να καταγράφει τις ιδέες που έχει αλλά και πώς γεννιούνται τα ποιήματα, οι χαρακτήρες και οι ιστορίες. Kαι αν νομιζετε πως οι τελείες δεν εχουν σχέση με αυτό το βιβλίο κάνετε λάθος. Εκτός ότι ειναι από τα βασικότερα σημεία στίξης του γραπτού λόγου, σίγουρα έχουν μία θέση και στην εικονογράφηση. Αλλά δεν θα σας πω περισσότερα. Θα σας το αφήσω να το δείτε γιατί ειναι μοναδικός ο τρόπος που μπλέκονται! 




Kαθώς "παίζουμε" με τα βιβλία νιώθουμε σαν να κάθεται ο συγγραφέας στον ώμο μας και να μας μιλάει! Να μας παρακινεί να προσθέσουμε μια τελεία εκεί, και μια λέξη παραπέρα. Υπέροχα βιβλία και τα 2 τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο σχολείο, ο εκπαιδευτικός να εμπνευστεί από τις δραστηριότητες και να βάλει και την προσωπική του πινελιά, όσο και στο σπίτι.

ΙΔΕΑ: Καθίστε μαζί με τα παιδιά και κάνετε και εσείς τις δραστηριότητες. Μελέτες έχουν δείξει πως το να κάνουν οι ενήλικες παιδικές δραστηριότητες είναι άκρως 
αναζωογονητικο! ;)

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα βιβλία αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες τους σελίδες, στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ και εδώ.



Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου