Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ, από τη Μάγια Δεληβοριά!



Τα παιδιά ανυπομονούν για την εκδρομή τους! Θα επισκεφθούν τη μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ για την οποία έχουν ακούσει τόσα πολλά. Για παράδειγμα ότι ζουν περίεργα πλάσματα εκεί μέσα, κάποιοι που την επισκέφθηκαν δεν ξαναγύρισαν ποτέ πίσω, ή όταν γύρισαν ήταν και λες και είχαν ξαναγεννηθεί. Ότι υπάρχουν περίεργα κρυφά κουμπιά τα οποία όποιος τα πατήσει ενεργοποιεί ένα μηχανισμό και περιστρέφεται η βιβλιοθήκη και σε βάζει σε ένα τούνελ με πανοπλίες και φαντάσματα που ουρλιάζουν. Όλα τα παιδιά λοιπόν ανυπομονούσαν να ζήσουν την περιπέτεια, και να δουν οι ίδιοι αν όλα αυτά αληθεύουν.
Η Έρικα είχε ακούσει και εκείνη όλες τις ιστορίες αυτές, και ενώ στην αρχή φοβόταν τελικά η περιέργεια κέρδισε. Τώρα όμως, καθώς κόντευαν να φτάσουν στον προορισμό τους, σκεφτόταν ότι μάλλον έκανε λάθος που πήγε.
Αφού είδαν ένα κουκλοθέατρο και η κυρία Δώρα η βιβλιοθηκάριος, τους είπε μερικά πράγματα για το κτίριο και την ιστορία του, η κυρία Εύα η δασκάλα,

χώρισε τα παιδιά σε ομάδες και τα άφησε να περιηγηθούν στην βιβλιοθήκη και να περιεργαστούν τα βιβλία. Αναγνωρίζοντας ωστόσο την ιδιαιτερότητα της Έρικα, της έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει και της όρισε να είναι ομάδα με τον Στέφανο. Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν την εξερεύνηση και το μάτι τους έπεσε σε ένα βιβλίο σκονισμένο. Το άνοιξαν και...



Μαγικά πράγματα συμβαίνουν όντως στην βιβλιοθήκη αυτή και η συγγραφέας Μάγια Δεληβοριά, μέσα από την παραμυθένια ιστορία, μας κάνει να αναλογιστούμε τις σημαντικές αξίες την ζωής, αλλά και το πόσο πολύ μπορεί πραγματικά να αλλάξει τις ζωές μας ένα βιβλίο!
Οι ασπρόμαυρες εικόνες από τη Μυρτώ Δεληβοριά, είναι ξεχωριστές και παραμυθένιες, μοιάζουν με σκιές και προσθέτουν περισσότερο μυστήριο στην ιστορία.

Καθόλου βαρύ, διαβάζεται πολύ ευχάριστα, και σίγουρα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να ανυπομονούν να ανοίξουν και άλλη πόρτα μαζί με τους δύο ήρωες τις ιστορίας για να δουν τι κρύβεται πίσω της αλλά και να βρουν τα επτά κλειδιά που ξεκλειδώνουν με τρόπο μαγικό όλες τις πόρτες της σκέψης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Καλέντη εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου