Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Τα φιλιά του μπαμπά αρκούδου, της Καρίν Μαρί Αμιό


Ο μπαμπάς-αρκούδος γύρισε κουρασμένος από τη δουλειά και μόλις μπήκε στο σπίτι, η πρώτη του δουλειά είναι να δει τι έκαναν τα γλυκά του αρκουδάκια όλο το απόγευμα. Αφού δει τις ζωγραφιές, τις κατασκευές, ακούσεις τις αστείες ιστορίες τους και παίξει λίγο μαζί τους, ήρθε η ώρα για την πιο γλυκιά δουλειά όλης της ημέρας: να τους μοιράσει ζεστά όλο αγάπη φιλιά και να τα βάλει για ύπνο. Και μετά; Λέτε ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί κι αυτός;  Μα ποιος θέλει τσίσα, και ποιος φωνάζει ότι φοβάται; Ποιος θέλει άλλο ένα φιλάκι και ποιος θέλει γαλατάκι; Είναι δύσκολη η δουλειά του μπαμπά τελικά;




 Ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο, μικρό σε κείμενο και μεγάλες όμορφες εικόνες, ιδανικό για βραδινό ανάγνωσμα για μικρά παιδιά. Εξαιρετική αφορμή για τους θησαυρούς μας να δουν πως οι μεγάλοι, όπως και οι μικροί, έχουν την ανάγκη της φροντίδας και της ξεκούρασης.
Η εικονογράφηση είναι φανταστική και είναι αυτή που δίνει την αστεία πλευρά της ιστορίας καθώς συμπληρώνει τα συναισθήματα και τις μικρές λεπτομέρειες των στιγμών.





Παρατήρηση των μικρών μου θησαυρών: "Πού είναι η μαμά-αρκούδα;" καθώς δεν την βλέπουμε στην ιστορία.
Εγώ, ονειρεύομαι πως ο συγκεκριμένος μπαμπάς-αρκούδος της έδωσε τον χρόνο να ξεκουραστεί λίγο και εκείνη, αναλαμβάνοντας αυτός τα μικρά τους! ;)

Κατάλληλο για παιδιά από 3χρ. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και να διαβάσετε ένα απόσπασμα, αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας εδώ. Φυσικά μπορείτε να αποκτάτε τα βιβλία που θέλετε χρησιμοποιώντας το e-shop των εκδόσεων.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου