Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο μικρός Έκτορας και τα μυστικά της ζωής, του Φρανσουά Λελόρ!

Ο μικρός Έκτορας και τα μυστικά της ζωής




Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγόρι που τον έλεγαν Έκτορα. Αυτό το αγοράκι είχε έναν μπαμπά που το έλεγαν και αυτόν Έκτορα και για να τους ξεχωρίσουν το φώναζαν συχνά ¨"Μικρό Έκτορα".
Ο μικρός Έκτορας ήταν πολύ τυχερός: είχε δύο υπέροχους γονείς, αγαπημένη οικογένεια, και οι 2 γονείς είχαν καλές δουλειές , ο μπαμπάς του ήταν σουπερ δυνατός και η μαμά του ήταν γλυκιά και μαγείρευε καταπληκτικά.
Όμως όπως όλοι ξέρουμε, η ευτυχία είναι θέμα σύγκρισης και παρά την καλοτυχία του ο μικρός Έκτορας δεν ήταν πάντα χαρούμενος, γιατί η Ζωή δεν είναι πάντα τόσο απλή. Και τη ζωή για να τη μάθεις, έπρεπε να ξεκινήσεις από νωρίς γιατί "Ποτέ δεν ξέρεις πόσος καιρός σου μένει" όπως έλεγε ο μπαμπάς του.


Είχε προσέξει ότι ο μπαμπάς του έγραφε τις σκέψεις του σε ένα μπλοκάκι. Έτσι αποφάσισε και αυτός να καταγράψει τα δικά του μαθήματα ζωής και κάποια στιγμή να τα δείξει όλο περηφάνια στους γονείς του.

Είναι οι στενοχώριες χρήσιμες;
Πώς μπορείς να βλέπεις την Καλή πλευρά της Ζωής;
Πότε είναι καλό να κάνεις ζαβολιές;
Τι κάνει ένας Σωφελιμιστής;
Πόσο εξαρτάται από εμάς τους ίδιους η προσωπική μας αξία;
Είναι εύκολο να κάνεις πάντα το καλό;
Και αν κάνεις το καλό, οι άλλοι θα είναι καλοί μαζί σου;
Με αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καταπιάνεται ο μικρός Έκτορας, φωτίζοντας με το δικο του απλό αλλά και διορατικό τρόπο, όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να κάνουν, και τελικά δίνοντας απαντήσεις αλλά και τροφή σε εμάς τους μεγάλους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Πατάκη εδώ. Για παιδιά από 13χρ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου