Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... What The fact? του Mikeius!


Όταν η γνώση γίνεται παιχνίδι εμείς, το ξέρετε πια, ξετρελαινόμαστε! Και πώς να μην λατρέψουμε τον Mikeius ο οποίος όχι μονο μας μαθαίνει επιστήμη, όχι μονο το κάνει παιχνίδι, όχι μόνο διασκεδάζουμε, αλλά μας μεταφέρει και τη θετική του ενέργεια βλέποντάς τον!

Με ρωτήματα απλά, όπως "Τι είναι το νερό;" τα οποία όσο προφανή και να ακούγονται, σίγουρα μας κολλάνε στον τοίχο και δεν ξέρουμε πώς να απαντήσουμε, αλλά και πιο πολύπλοκα όπως "Πυρηνική ενέργεια, τι πήγε στραβά;" ο Mikeuis καταφέρνει να μας μιλήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο, και να μας εξηγήσει με απλά λόγια τι συμβαίνει, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουμε ειδικές ή επιστημονικές γνώσεις. Σκοπός του; Ναι, να σε φέρει πιο κοντά στην επιστήμη αλλά περισσότερο απ΄όλα θέλει να διασκεδάσεις γνωρίζοντας το μεγαλείο που κρύβει η επιστήμη!





Ποιος όμως είναι ο Mikeius;
O Μιχάλης Διολέτης, σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. αλλά ακολουθεί καριέρα στα media. Ξεκίνησε ως blogger και το 2011 συνεργάστηκε με το ComedyLab και από τότε παράγει περιεχόμενο για το YouTube μέσα από τo οποίo λέει τη γνώμη του και σατιρίζει την καθημερινότητα ή ό,τι νομίζει πως αξίζει να σχολιαστεί.
 
Συνέχισε σε πολλά prοjects (Μπραφ, Θάψε το σενάριο, Ο σκεπτικός κάφρος), και στην αρχή και για αρκετό διάστημα φορούσε μία μάσκα οπότε κανένας δεν ήξερε πώς και ποιος ήταν. Εμείς τον γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή του What the fact?, που ξεκίνησε το 2017  η οποία είχε τόση επιτυχία και αποδοχή από το κοινό που του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει το πρώτο του βιβλίο εμπνευσμένο από τις συγκεκριμένες εκπομπές του.




39+1 ερωτήσεις, κάποιες από τις οποίες πιθανότατα να μην σας είχαν περάσει από το μυαλό, όμως τόσο ενδιαφέρουσες, και με κείμενα απλά και διασκεδαστικά ο Mikeius καταφέρνει σίγουρα να πετύχει το στόχο του. Μια πολύ καλή ευκαιρία, να μάθουμε κάποια πράγματα για τον κόσμο μας και εντέλει να τον καταλάβουμε καλύτερα. Ένα βιβλίο που θα κάνει τα μεγαλύτερα παιδιά να αγαπήσουν την φυσική και τις επιστήμες και να τις δουν με ... άλλο μάτι!

Νομίζω πως είναι κατάλληλο για παιδιά από 15χρ, αλλά και παιδιά από 13χρ μπορούν πολύ εύκολα να το ακολουθήσουν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα στο site των εκδόσεων Κλειδάριθμος εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου