Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ταξίδια στην ιστορία και στο διάστημα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!



Δύο υπέροχα βιβλία για τους μικρούς μας επιστήμονες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και σήμερα θα σας τα παρουσίασουμε!
Πρόκειται για 2 ταξιδιάρικα βιβλία που μας πάνε ψηλά στο διάστημα και πίσω στην ιστορία!


Ξεκινώντας το "Ταξίδι μας στο διάστημα", παρέα με την Άλι τον Όλι και τον σκύλο τους τον Γούφερ, πρώτα παρατηρούμε τους αστερισμούς και μαθαίνουμε να τους αναγνωρίζουμε. Στην συνέχεια αρχίζουμε να ανεβαίνουμε, πιο ψηλά ξεπερνώντας το βουνό Έβερεστ, μεσά από την τροπόσφαιρα, συνεχίζουμε στην στρατόσφαιρα και προχωράμε στη θερμόσφαιρα και τη μεσόσφαιρα, προσπαθώντας να αποφύγουμε μετεωρίτες. Φτάνουμε στο Φεγγάρι  και μαθαίνουμε τόσες πολλές πληροφορίες για αυτό.
Το ξέρατε ότι οι αστροναύτες έχουν αφήσει πάνω στη σελήνη εκτός από τα αποτυπώματά τους, 6 σημαίες, 3 σεληνιακά ρόβερ, 12 ζευγάρια διαστημικές μπότες και δύο μπάλες του γκόλφ; (Θα σκεφτείτε πως ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μάθει να σέβεται τον χώρο όπου βρίσκεται τελικά, ακόμα και αν αυτός ο χώρος είναι η Σελήνη!!!!)
Κάνουμε μια στάση στον ήλιο παρατηρώντας τις κηλίδες και τις εκρήξεις. Περνάμε από τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μελετάμε τους κομήτες και τους αστεροειδείς και καταφέρνουμε να φύγουμε έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα και να δούμε άλλα παράξενα αστέρια, νεφελώματα, λευκούς νάνους και εντυπωσιακές μαύρες τρύπες!!!!



 Ένα ταξίδι πραγματικά μοναδικό, με τόσες πολλές πληροφορίες και όμορφες εικόνες για να γνωρίσουν τα μικρά μας τη μαγεία του διαστήματος!
Πολύ έξυπνο το ξεδίπλωμα των σελίδων που γίνεται προς τα αριστερά, με σελίδες που ξεκινούν από μικρές στο κάτω μέρος του βιβλίου και όλο τις γυρνάς μεγαλώνουν προς τα πάνω δίνοντάς σου την ψευδαίσθηση ότι ανεβαίνεις ψηλά και πραγματικά ταξιδευεις προς τον ουρανό.
Και μετά το ταξίδι μας στο χώρο, ας κάνουμε και ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και μάλιστα προς τα πίσω. Σε αντίστοιχο πνεύμα και το βιβλίο "Ταξίδι στην ιστορία", όπου εδώ η αλλαγή των σελίδων γίνεται προς τα αριστερά και οι σελίδες όλο και μεγαλώνουν σε μέγεθος προς τα κάτω, δίνοντάς μας την αίσθηση πως σαν αρχαιολόγος σκάβεις, και πηγαίνεις πίσω στο χρόνο. Έτσι το βιβλίο μοιάζει σαν να είναι μια κάθετη τομή και βλέπουμε τα στρώματα του εδάφους, το οποίο δίνει βιωματικά στο παιδί την εικόνα πως όσο πιο βαθιά σκάβουμε τόσο πιο πίσω στο χρόνο πάμε. Όσο πιο βαθιά βρίσκεται ένα αντικείμενο συνήθως είναι και πιο παλιό χρονολογικά. Το ταξίδι μας ξεκινάει 150 χρόνια πριν, όπου γνωρίζουμε τους Ινδιάνους, στη συνέχεια πάμε 500 χρόνια ακόμα πιο πίσω και βρίσκουμε τους Αζτέκους, 550 χρόνια πιο πριν στους Ίνκας και προχωρώντας πάμε στη μεσαιωνική Γαλλία, στους Βίκινγκς, στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Σινικό τοίχος, Ολυμπιακοί αγώνες, αρχαία Αίγυπτος, και φτάνουμε στους παγετώνες.





Παρέα μας πάλι τα 2 παιδιά με τον σκύλο τους που μας καθοδηγούν και μας δίνουν πληροφορίες ενδιαφέρουσες για την καθημερινότητα των ανθρώπων σε κάθε εποχή, αλλά και ιστορικά γεγονότα.
"Οι Βίκινγκς αντί για ποτήρια, είχαν κέρατα για να πίνουν."

Σε κάθε σελίδα και στα 2 βιβλία παράλληλα με το ταξίδι έχουμε και μια αποστολή. Να βρούμε 5 αντικείμενα που είναι ανακατεμένα στις εικόνες, κάνοντας την όλη διαδικασία έτσι παιχνίδι! Μια δραστηριότητα παρατηρητικότητας που αγαπάνε πολύ τα παιδιά! 


Η εικονογράφηση είναι φανταστική με όμορφα χρώματα, ξεκάθαρη και παραστατική, δίνοντας έτσι μια πολλή καλή εικόνα στα παιδιά για όλα όσα αναφέρονται στα κείμενα.

Μας άρεσαν πολύ και δεν έχουμε σταματήσει να τα ξεφυλλίζουμε, να τα διαβάζουμε και να ταξιδεύουμε από τότε που ήρθαν τα βιβλία αυτά στα χέρια μας!


Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Timothy Knapman που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν πολλά όμορφα βιβλιοταξίδια και έχουμε μιλήσει και μαζί του σε μία μίνι συνέντευξη!

Είμαι σίγουρη πως οι μικροί σας εξερευνητές θα ενθουσιαστούν όσο και εμείς! Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες των βιβλίων, επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου