Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οδός Αλκυόνης, της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα!


Mόλις είχε κοπάσει η φθινοπωρινή μπόρα και ο Στρατής, το μικρό σαλιγκάρι, θαυμάζει το όμορφο χαμόγελο του ουρανού, το ουράνιο τόξο. Τις πολύχρωμες σκέψεις του τις διακόπτει μια αδέξια αλκυόνα που πέφτει πάνω του.
Γιατί αυτό το πουλί προτιμά να "σέρνεται" κάτω στη γη από το να πετάει ψηλά; σκέφτεται ο Στρατής. Δεν αργεί να καταλάβει τι συμβαίνει και αμέσως ξεκινάει να χτίζεται μια δυνατή φιλία που ξεπερνά όλα τα εμπόδια!



Ένα τρυφερό παραμύθι από τη Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα, για τη δύναμη της φίλιας που μπορεί να κάνει τα απίθανα πιθανά και τα αδύνατα δυνατά! Που μπορεί να ενώσει αταίριαστα ζευγάρια και να ομορφύνει ζωές. Η αλκυόνη άθελά της πέφτει πάνω στον Στρατή και η ζωή της αλλάζει. Όχι μόνο γιατί πλέον βρίσκει στο μικρό σαλιγκάρι ένα καινούριου φίλο αλλά και γιατί μέσα από τα μάτια του Στρατή θα καταφέρει να απολαύσει όσα δεν μπορεί να δει μόνη της. 

"Όχι, Στρατή μου, δεν φοβάμαι τίποτα.
Δεν φοβάμαι, γιατί πετάς και εσύ μαζί μου.
Ακόμα και αν σκοντάψω, έχω εσένα.
Ξέρω πως θα με βοηθήσεις να σηκωθώ και πάλι..."



Όμορφη και ζεστή είναι και η εικονογράφηση από την Μαιρήλια Φωτιάδου, η οποία μας μεταφέρει απόλυτα την ηρεμία της φύσης, και την ζεστασιά της φιλίας μέσα από τα έντονα χρώματα και τις τόσο ταιριάστες εικόνες.

Ιδιαίτερα μας άρεσε στο τέλος του βιβλίου η παράθεση σε ξεχωριστή ενότητα του μύθου της Ακλυόνης, δίνοντας έτσι μια επιπλέον όμορφη πινελιά.

Και κοίτα τώρα έκπληξη... Δεν θα σας προτείνω εγώ δραστηριότητες, γιατί στις τελευταίες σελίδες του θα βρείτε 19 πολύ όμορφες ιδέες για παιχνίδι και συζήτηση!
Φυσικά, όπως και στα περισσότερα 
πλέον βιβλία των εκδόσεων, στις πρώτες σελίδες θα βρείτε και το QRcode το για να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού αλλά και τα τραγούδια, στο tablet ή στο κινητό!

Η ιστορία μιας τυχαίας συνάντησης, που οδηγεί στο ξεκίνημα μιας ξεχωριστής φιλίας με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε πλάσματος, είμαι σίγουρη οτι θα σας συγκινήσει. Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


1 σχόλιο: