Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα στη χώρα των Θαυμάτων!



Ο Άγιος Βασίλης ήταν έτοιμος για απογείωση, όταν ένα ξωτικό έρχεται αλαφιασμένο φωνάζοντας "ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!". Μόλις είχε βρει ένα γράμμα παλιό, τόσο παλιό που είχε σχεδόν μουχλιάσει. Ένα κοριτσάκι που υπογράφει ως η Πριγκίπισσα των Καρδιών, είχε στείλει το γράμμα αυτό πριν πολύ πολύ καιρό φαίνεται, και για κάποιο λόγο μόλις φέτος το έλαβε ο Άη Βασίλης. Αμέσως χωρίς να διστάσει στιγμή, αποφασίζει να πάει στο κοριτσάκι, που πλέον θα έχει μεγαλώσει αρκετά, και να της δώσει έστω και καθυστερημένα το δώρο της. Θα τα καταφέρει άραγε να φτάσει στην ώρα του; Και πώς θα μπορέσει να της αλλάξει τη γνώμη που θέλει να του πάρει το κεφάλι;




Μια αρκετά έξυπνη και διασκεδαστική ιστορία για το πώς και γιατί η Βασίλισσα των Καρδιών, από το υπέροχο μυθιστόρημα του Λούις Κάρολ "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων", είναι τόσο κακιά και στριφνή. Εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι της Αλίκης η συγγραφέας Κάρυς Μπέξινγκτον μας διηγείται μια άλλη διάσταση της ιστορίας, πιο χριστουγεννιάτικη, με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη.




Αν και η ιστορία του βιβλίου μπορεί πολύ καλά να σταθεί και από μόνη της χωρίς να αφήνει κενά στον αναγνώστη, παρόλα αυτά θεωρώ πως θα ήταν καλό να διαβάσετε πρώτα με το παιδί σας την ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Έτσι  ο μικρός βιβλιοφάγος σας θα μπει για τα καλά στην ιστορία του βιβλίου και δεν θα "χάσει" μικρές λεπτομέρειες που της προσδίδουν μια ακόμα πιο αστεία νότα.

 Η εικονογράφηση από την Κέιτ Χίντλεϋ, η οποία διακρίνεται στο εξωτερικό για την δουλειά της ως εικονογράφος, είναι εξίσου μαγική και γιορτινή! Πλούσιες εικόνες με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που προσδίδουν επιπλέον πληροφορίες στην ιστορία, κάτι που μας αρέσει πολύ μια και δίνει στο βιβλίο μια πιο παιχνιδιάρικη νότα.


Προτείνεται για παιδιά από 4χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Πατάκη εδώ.

Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο για τη φιλοξενία!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου