Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν, της Jan Fearnly


Ο Μικρός Ρόμπιν έχει πλύνει και σιδερώσει τα 7 του πουλόβερ που θα φορέσει τις τελευταίες 7 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα και ένα! Όμως τι γίνεται όταν βλέπει τον βάτραχο να κρυώνει; Φυσικά ο μικρός Ρόμπιν του δίνει το πουλόβερ του.
"Έχω άλλα έξι", σκέφτεται.
Kάθε μέρα φοράει και ένα καινούργιο πουλόβερ το οποίο όμως δίνει και σε ένα άλλο ζωάκι που συναντάει και κρυώνει. Και φτάνει η μέρα των Χριστουγέννων που ο Ρόμπιν δεν εχει πουλόβερ για να ζεσταθεί και βρίσκεται παγωμένος μεσα στο χιόνι. Μέχρι που κάποιος πολύ ξεχωριστός έρχεται για να τον βοηθήσει!




Μια πολύ τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που είναι κάτι περισσότερο από το παραμύθι για το πώς ο κοκκινολαίμης απέκτησε το κόκκινο χρώμα στο λαιμό του. Η συγγραφέας Jan Fearnly, έγραψε αυτή την ιστορία πριν 20 χρόνια (αυτή η έκδοση είναι επετειακή και ανανεωμένη) και μας μιλάει για τις σημαντικές αξίες της ζωής: τη συμπόνια και τη γενναιοδωρία. Αξίες που είναι μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και έτσι δένουν απόλυτα!
Ένα βιβλίο που σου δίνει την δυνατότητα να μιλήσεις για το πώς τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα παιχνίδια και τα γλέντια, αλλά είναι πρώτα από όλα για την χαρά της προσφοράς και την αγάπη προς τον πλησίον. Γεναιοδωρία και καλοσύνη προς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.



Οι εικόνες είναι μοναδικές χωρίς να έχουν πολλή και περιττή πληροφορία, κάνοντας έτσι το βιβλίο ιδανικό για τις μικρές ηλικίες.


Το πρώτο εξώφυλλο της ιστορίας!

Μια ιστορία που πλέον θεωρείται κλασική, αφού απέδειξε την αξία της στο χρόνο! Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Τζιαμπίρης -Πυραμίδα εδώ.


Ευχαριστώ το φιλόξενο βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο για τον χώρο και τον χρόνο!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου