Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η καινούρια στολή του Αϊ-Βασίλη, του Mανώλη Νικόλτσιου




 Ένα μήνα πριν την Πρωτοχρονιά, ο Άγιος Βασίλης αποφάσισε να δοκιμάσει να δει αν του κάνει η στολή του. Βλέπετε την χρησιμοποιεί πάντα τα τελευταία .... χίλια και βάλε χρόνια και είναι πλέον βρώμικη και γεμάτη τρύπες! Και σαν να μην έφτανε αυτό, έτρωγε πολύ και ανησυχεί ότι ίσως να έχει πάρει μερικά κιλά. Και πραγματικά! Η στολή εκτός από γεμάτη τρύπες, του πέφτει και μικρή! Μαζεύει λοιπόν τους βοηθούς του και τους ανακοινώνει οτι αποφάσισε φέτος να αλλάξει στολή. Ειδοποιήθηκαν οι καλύτεροι ραφτάδες και σχεδιαστές και σε λίγο καιρό μόδιστροι και μοδίστρες από κάθε γωνιά της Γης άρχισαν να καταφθάνουν! Οι στολές πολλές αλλά ποια να διαλέξει; Ποια είναι καλύτερη για την δουλειά που τη θέλει; Γιατί δεν βρίσκει κανένα παιδί να τον περιμένει με προσμονή; Τελικά ήταν καλή ιδέα να αλλάξει στολή;



Μια ευφάνταση και διασκεδαστική ιστορία από τον Μανώλη Νικόλτσιο που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας. Όσο και να αλλάξουμε τα ρούχα μας, τα μαλλιά μας, όσο και να προσπαθούμε να μοιάσουμε σε κάτι άλλο, αυτό που πραγματικά είμαστε δεν μπορεί να καλυφθεί έτσι εύκολα. Να αγαπάμε αυτό που είμαστε και να μην το κρύβουμε. Σημαντικό δεν ειναι αν το ρούχο μας ειναι απ την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά το να έχουμε αγάπη για τους γύρω μας, να σεβόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Και δεν είναι τυχαίο που αυτό ακριβώς το μήνυμα το δίνει στην ιστορία μας ένα μικρό παιδί. Γιατί η αλήθεια είναι ότι απ τα παιδιά δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί.





 H εικονογράφηση από τον Αποστόλη Ιωάννου είναι γεμάτη χρώματα και συναρπαστικές λεπτομέρειες που δίνουν μια επιπλέον διασκεδαστική νότα στην ιστορία. Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά θα δεί ότι στις εικόνες εκτυλλίσσονται και άλλες μικρές ιστορίες ανάμεσα στην σελίδες.

Προτεινόμενη δραστηριότητα; Μα τι άλλο; Φτιάξτε και εσείς τη δικής σας στολή για τον Άι Βασίλη!
Και μην ξεχάσετε να παρατηρήσετε προσεκτικά τις εικόνες για τις μικρές λεπτομέρειες που κρύβουν!

Ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και μπορείτε να δείτε περισσότερα γι αυτό στο site των εκδόσεων εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου