Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Βιβλιοπαίξαμε με το ... Ο Γάτος των Χριστουγέννων, των Λούσι Ρόουλαντ και Πόλα Μπόουλς



Ο Αφράτος είναι ένα ξεχωριστός γάτος μια και ζει στο σπίτι του Άι Βασίλη ! Και αύριο ειναι η μεγάλη μέρα! Είναι η μέρα που ο  Άι Βασίλης θα φορτώσει το έλκηθρο και θα πετάξει πάνω από κάθε χώρα για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά. Ο Αφράτος περίμενε αυτή τη στιγμή όλο το χρόνο! Έτσι αποφάσισε να κοιμηθεί νωρίς ώστε να ξυπνήσει και νωρίς , για να βοηθήσει τον Άι Βασίλη και τα ξωτικά στο φόρτωμα του έλκηθρου με σκοπό να κερδίσει τη θέση του για το ταξίδι. Τα πράγματα όμως, 
δεν πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει μια και ξυπνάει αργότερα απ' όσο θα ήθελε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάνω στη φούρια του να προφτάσει έκανε ένα σωρό ζημιές. Αποφασίζει να κάνει στην άκρη και να ξεκουραστεί σε μια γωνία. Καταλήγει όμως να ταξιδεύει σαν δώρο πάνω στο έλκηθρο! Πώς θα γλιτώσει; Και τι θα γίνει με τους ληστές που έχουν σκοπό να κλέψουν όλα τα δώρα από τον Άι Βασίλη;




Διασκεδαστικό βιβλίο με ήρωα έναν υπναρά γάτο, που παρόλη την τεμπελιά του καταφέρνει να σώσει τα Χριστούγεννα απ τα χειρότερα. Γραμμένο σε ρίμες, δίνει μια έξτρα χαρούμενη νότα στην αφήγηση, κάτι που μαγνητίζει τα παιδιά και συνήθως τα κάνει να παρακολουθούν ακόμα πιο ενθουσιασμένα. Λατρέψαμε και γελάσαμε με το τέλος του το οποίο παρόλο που θα έπρεπε να το περιμένουμε, τελικά είσαι τόσο απορροφημένος με την ιστορία που η τελευταία σελίδα είναι μια όμορφη και αστεία έκπληξη.
Η πανέμορφη και πολύχρωμη εικονογράφηση που εκτίνεται και στις 2 σελίδες του βιβλίου είναι τόσο πλούσια σε λεπτομέρειες που έχει να μας πει επιπλέον ιστορίες.






Δραστηριότητες:
1) Πριν αλλάξετε κάθε φορά σελίδα παρατηρήστε προσεκτικά την εικόνα που καταλαμβάνει και τις 2 σελίδες μπροστά σας (σαλόνι). Θα βρείτε μικρές λεπτομέρειες και ιδιαίτερες πινελιές που θα σας κάνουν να γελάσατε, αλλά και να φανταστείτε επιπλέον ιστορίες.

2) Στο site της η Πόουλα Μπόουλς προτείνει δραστηριότητες με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο και μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

3) Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικη κάρτα με τον Αφράτο! Είτε τυπώνουμε και χρωματίζουμε το εκτυπώσιμο που προσφέρει η συγγραφέας στο site της και το κολλάμε 
σε ένα χαρτόνι Α4 που το έχουμε διπλώσει στη μέση, είτε ζωγραφίζουμε εμείς τον Αφρατούλη πάνω σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ανάγκη να βγει τέλειο. Ο σκοπός είναι να γίνει απ τα χεράκια των θησαυρών μας με πολλή αγάπη και μεράκι! Με αυτές τις προδιαγραφές θα είναι τέλειο!!!  

4) Το κουτί των εκπλήξεων!
Παίρνουμε ένα κουτί και κάνουμε 2 τρύπες στα πλαϊνά του, τόσο μεγάλες ώστε να περνάνε τα χεράκια των παιδιών. Τοποθετούμε το κουτί με την πλαϊνή πλευρά στο πάτωμα ή το τραπέζι (δηλαδή ακουμπάει μία από τις άλλες δύο πλαϊνές πλευρές, όχι κάποια από αυτες που έχουμε κάνει τρύπες). Ο πάτος της κούτας ειναι προς την κοιλιτσα των παιδιών. Τα παιδιά περνούν τα χεράκια τους στις τρυπούλες της κούτας, μέσα στην οποία έχουμε τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα. Σκοπός είναι να καταλάβουν μόνο με την αφή το αντικείμενο που πιάνουν. Για να είναι πιο Χριστουγεννιάτικο μπορούμε να βάλουμε αντικείμενα με θέμα γιορτινό (μπάλες, αστέρια, τάρανδο, χιονάνθρωπο, σκουφιά, γάντια, κουπ πατ χριστουγεννιάτικα κλπ)


 

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 3χρ και πραγματικά ειναι ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο για αυτές τις ηλικίες.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου