Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία Βιβλιονέα!


Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και σας έχουμε μαζέψει όλα τα όμορφα που είδαμε και διαβάσαμε αυτές τις ημέρες! Βάλτε καφεδάκι και απολαύστε!

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

πηγή

Αυτό που βλέπετε στην φώτο είναι ένα βιβλιοπωλείο!!!
Χτισμένο στο Μπουένος Άιρες το 1919, και προορισμένο για θέατρο, το Teatro Gran Splendid σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί πάνω από 1000 επισκέπτες. Από το 2000 μετατράπηκε σε κατάστημα με βιβλία και μουσική.
Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται αυτόν τον υπέροχο χώρο και καταλαβαίνουμε απόλυτα το γιατί!!!!

Kάντε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο μέσα από το παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=ZMICP-noKus

To βιβλίο που γίνεται δέντρο

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι το βιβλίο φτιάχνεται από τα δέντρα. Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε για ένα βιβλίο που αφού το διαβάσεις μετατρέπεται σε δέντρο; Αυτή η υπέροχη και πρωτότυπη σκέψη υλοποιήθηκε το Μάρτιο του 2015 από τον εκδοτικό οίκο της Αργεντινής Pequeno Editor. Το βιβλίο έχει τίτλο "Μy father was in the jungle" ( O μπαμπάς μου ήταν στη ζούγκλα) εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, και απευθύνεται σε παιδιά από 8 εώς 12χρόνων.Ο πρωταγωνιστής, ένα μικρό αγόρι, περιγράφει την αληθινή περιπέτεια του πατέρα του στην ζούγκλα του Εκουαδόρ και σκοπός της ιστορίας είναι να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες για την καταστατροφή της φύσης. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

TEXNH ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ!



Η Κορεάτισσα, Jukhee Kwon, παίρνει βιβλία που είναι πλέον κατεστραμμένα και τα μετατρέπει σε τέχνη!
Τεράστιες κατασκευές, σαν θεόρατα γλυπτά, που κρέμονται από το ταβάνι, μοιάζουν με ένα καταρράκτη, λες και οι λέξεις και οι σελίδες προσπαθούν να αποδράσουν από τα βιβλία.
Η Kwon, κόβει με το χέρι της μία μία σελίδα και τις αναδιατάσει για να δημιουργήσει το γλυπτό, δίνοντας έτσι ξανά ζωή σε ένα βιβλίο που διαφορετικά θα πήγαινε για καταστροφή.
Δείτε περισσότερα για τη δουλειά της εδώ.



ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ


Φαίνεται φαντα...στικό!

Μια αγγλίδα λαίδη, μια όμορφη μαγείρισσα, ένας φοβερός πειρατής, μια κοκέτα που περπατάει στα ταβάνια, ένα κακομαθημένο κορίτσι, ένας νυσταγμένος "λέων", ένα αγόρι που φοβάται, μια βαρετή βαρόνη, ένας ξεχασμένος στρατηγός, ένας ακροβάτης σε τσίρκο κι ένα 7χρονο αγόρι. Άραγε τι ιστορίες έχουν να πουν και ποιος μπορεί να τις ακούσει; Υπάρχουν άραγε φαντάσματα σε αυτό το αρχοντικό;

Η Σοφιάννα Θεοφάνους συστήνεται στο παιδικό αναγνωστικό κοινό με ένα ghost story. Γραμμένο σε μορφή μικρών ποιημάτων- πορτρέτων, το κάθε φάντασμα μιλά για τη ζωή του στον Τίμο, τον νεαρό κάτοικο που μόλις μετακόμισε στο αρχοντικό. Οι ιστορίες τους, άλλοτε αστείες, άλλοτε τρυφερές, άλλοτε πικρές ή νοσταλγικές, έχουν σίγουρα να πουν πολλά και να αγγίξουν και δικές μας ευαίσθητες χορδές.

Για παιδιά από 5+


Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αναγνώστες κάθε ηλικίας που αποτελείται από 24 κεφάλαια –ένα για κάθε ημέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μια ιστορία μαγική που θα σας μεταφέρει στα δάση του Βορρά και θα σας ζεστάνει την καρδιά με τα συγκινητικά της μηνύματα για τη φιλία και την πίστη στην αγάπη.  
Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιουν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια είναι πραγματικά η Χέντβιχ;  
  • Υποψήφιο για τα βραβεία: 2018 Norwegian Book Sellers’ Prize 2018, ARK Children’s Book Prize 2018, “Boksluker” Prize
  • Οι πωλήσεις του βιβλίου στη Νορβηγία ξεπερνούν ήδη τα 250.000 αντίτυπα.
  • Κυκλοφορεί σε 26 χώρες.
  • Η εταιρία Anonymous Rights έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.
Δείτε το video του βιβλίου πατώντας εδώ.
Σας φιλώ γλυκά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου