Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Βιβλία με υπέροχες γυναίκες!


 Δώστε έμπνευση στο παιδί σας μέσα από ιστορίες αληθινών γυναικών που έκαναν θαύματα και άλλαξαν τον κόσμο μας. Μια σπουδαία σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που εκτός από τους θησαυρούς μας έχει να δώσει και σε εμάς τους μεγάλους πολλά.
Σίγουρα πολύ σημαντικό είναι το μήνυμα που μας δίνουν οι φανταστικές ηρωίδες που διαβάζουμε σε διάφορα βιβλία. Όμως το να μάθουν τα παιδιά μας ότι υπάρχουν ή υπήρξαν τέτοια δυναμικά κορίτσια που με το ταλέντο τους, το πάθος τους και το πείσμα τους κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που ονειρεύτηκαν, είναι ένα ακόμα πιο δυνατό μήνυμα.


Ας δούμε λοιπόν το πώς απέκτησαν οι γυναίκες ίσα δικαιώματα, ας μάθουμε ποιος ανακάλυψε τα ραδιενεργά στοιχεία, ποια γυναίκα έβαλε πρώτη παντελόνια, ποια ειναι η μονη γυναίκα που έκανε το γυρω του κόσμου πετώντας, ποια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να σταλεί ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα με την αποστολή Freedom 7, ποια πέταξε στον ουρανό παρά τις αντιρρήσεις και τις απαισιόδοξες προβλέψεις.



 
Σίγουρα θα γνωρίζετε ή θα έχετε ακούσει τη Φρίντα Κάλο, τη Ρόζα Παρκ, τη Τζέιν Όστεν, τη Αμέλια Ερχαρτ, τη Κοκό Σανέλ, τη Μαρί Κιουρί, τη Άννας Φρανκ κλπ, αλλά ποια είναι η Έμελιν Πάνκχερστ; Ποια η Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ ή η Ανέτ Κέλερμαν; Τι το σημαντικό έκαναν η Μαίρη Σίκολ και η Ελίζαμπεθ Μάγκι; Με ποιο τρόπο ξεχώρισαν η Μάργκαρετ Αν Μπαλκλεϊ και η Γετρούδι Έντερλε;




Με φανταστική εικονογράφηση και εκπληκτικές πληροφορίες τα δύο βιβλία ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ και 
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μας συστήνουν με μοναδικό τρόπο αυτές τις υπέροχες και σημαντικές γυναίκες που διαμόρφωσαν, με τον ξεχωριστό τρόπο της η κάθε μια, τον κόσμο στον οποίο ζούμε τώρα.




Η συγγραφέας Κέιτ Πάνκχερστ, έχει μια συγγένεια με την Έμελιν Πάνκχερστ, μία από τις υπέροχες γυναίκες του βιβλίου. Παρόλο που δεν είναι κατευθείαν απόγονός της (η Έμελιν Πάνκχερστ είχε παντρευτεί τον γιο, του αδερφό του προ-προ-προπάπου της) οι ιστορίες της Έμελιν επηρέσαν την ζωή της και τη δουλειά της, μια και τις άκουγε καθημερινά. Μάλιστα αυτή η σχέση που είχε με την Έμελιν Πάνκχερστ της έδωσε τη ιδεα να φτιάξει ένα βιβλίο με γυναίκες που ήταν σημαντικές για την ιστορία της ανθρωπότητας, και ιδιαίτερα θέλησε να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αρέσει στα μικρά παιδιά.

Λάτρεψα τις τελευταίες σελίδες με το πάνθεον και η πινακοθήκη των θαυμαστών κατορθωμάτων με φράσεις αντιπροσωπευτικές από κάθε γυναίκα!






Ένα βιβλίο, όχι μόνο για τα κορίτσια μας, αλλά και για τα αγόρια μας!

Και φυσικά ένα τέτοιο βιβλίο δεν πρέπει να μείνει ... "ανεκμετάλλευτο"! Iδέες, λοιπόν, για αξιοποίησή του:

1) Φανταστείτε αυτές τις υπέροχες γυναίκες να διακοσμούν το δωμάτιο του παιδιού σας! Αν πιάνει λίγο το χέρι σας και μαζί με το παιδί σας, δεν θα σας είναι δύσκολο μια και τα σκιτσάκια είναι σχετικά απλά! Πάρτε ακρυλικά χρώματα και στολίστε τους τοίχους συμπληρώνοντας δίπλα από κάθε μία τα όμορφα μηνύματά τους!

2) Εναλλακτικά μπορείτε να τις ζωγραφίσετε (είτε εσείς είτε το παιδι) σε χαρτί, να τα βάλετε σε όμορφα καδράκια και να τα κρεμάσετε στους τοίχους!

3) Με την λογική της πρότασης 1 παραπάνω, μπορείτε να προτείνετε στο σχολείο του παιδιού σας να στολιστούν κάποιοι τοίχοι, ώστε όλα τα παιδιά να τα διαβάζουν και να εμπνέονται!

4) Φτιάξτε μαζί με το παιδί ένα βιβλίο με τις ιδέες και τα όνειρά του. Κάθε χρόνο (ή όποτε θέλει) μπορεί να προσθέτει και να τροποποιεί αυτά που γράφει, ώστε να τα έχει και σαν ενθύμιο αλλά και σαν πηγή έμπνευσης!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τα βιβλία αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες τους σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέροντα βιβλία ότι πρέπει για την κόρη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη Νατάσσα, είναι πολύ καρογραμμένα και με ουσία! Διαλέγουμε 1 ιστορία κάθε φορά για εμπνευση!!! Φιλιαααααα!

      Διαγραφή