Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μαθητευόμενος Μηχανικός και Μαθητευόμενος Γιατρός!


 Μια καινούργια σειρά βιβλίων ξεκίνησε να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο  που καλλιεργούν το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες και τα ενθαρρύνει να μάθουν ένα σωρό πράγματα για διάφορα επαγγέλματα! Η σειρά ονομάζεται Μαθητευόμενος επιστήμονας και αποτελείται από 4 βιβλία. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο από αυτά!

Ας ριξουμε μια ξεχωριστή ματιά μέσα στο κάθε ένα!




ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Μαθητευόμενος μηχανικός, 

Επινόησε και κατασκεύασε



Ξέρεις τι κάνουν οι μηχανικοί; Τι σχεδιάζουν και τι κατασκευάζουν; Ποια σύνεργα και εργαλεία έχουν; Τι υλικά χρησιμοποιούν; Από πού εμπνέονται τις ιδέες τους;
Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε διαβάζοντας τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο και μάλιστα μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα και να γίνουμε για λίγο μηχανικοί οι ίδιοι καθώς υλοποιούμε τα μικρά προτζεκτάκια που θα βρούμε στο τέλος των ενοτήτων.
Φανταστικό είναι το διαγραμμα/ερωτηματολόγιο που σε οδηγεί μέσα από ερωτήσεις να καταλάβεις αν το επάγγελμα του μηχανικού σου ταιριάζει. 
Λατρέψαμε τις εικόνες με τους μοναδικούς μηχανικούς όλων των εποχών αλλά και με απίστευτους μηχανικούς άθλους. 







ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Μαθητευόμενος γιατρός

Εξέτασε και θεράπευσε

Θέλεις να γίνεις γιατρός; Το ξέρεις ότι ένας καλός γιατρός εκτός από γνώσεις πρέπει να μπορεί να κρατάει την ψυχραιμία του σε καταστάσεις κρίσεις, να μην αηδιάζει εύκολα και να είναι καλός ακροατής; Εκτός από το επάγγελμά του, θα μάθεις τα πάντα για το θαυμαστό μας σώμα (από την καρδιά, τους πνεύμονες και τα κόκαλα μέχρι τη διαδικασία της πέψης και τις αλλεργείες), για το τι περιέχει ένα βαλιτσάκι γιατρού αλλά και τι πρέπει να κάνεις αν  γραντσουνιστείς ή κάνεις μελανιά, αν κοπείς ή βγάλεις φουσκάλες. 
Αγαπημένες σελίδες αυτές με ανθρώπους που με το έργο τους έσωσαν πολλές ζωές και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμιση ασθενειών.





Μια πολύ προσεγμένη σειρά για τα μικρά μας με όμορφη εικονογράφηση και πολλές λεπτομέρειες, τόσες όσες ειναι αρκετές για τα μικρά παιδιά να έχουν μια καλή εικόνα των επαγγελμάτων. Ιδιαίτερα διασκεδάσαμε με τις δραστηριότητες που περιέχονται σε διάφορα σημεία του κάθε βιβλίου μέσα από τις οποίες οι μικροί μας επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να κάνουν την "πρακτική" τους.

Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης και ο Μαθητευόμενος επιστήμονας και Μαθητευόμενος αστροναύτης και μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες αλλά και να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου