Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ο Μαγικός κύκλος, ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά!



"Όταν δύο πλάσματα αγαπιούνται, είχε πει η Γουέντι, είναι σαν να υπάρχει γύρω τους ένας Μαγικός Κύκλος που τους ακολουθεί παντού κι είναι πιο δυνατός από ο,τιδήποτε. Αυτός ο κύκλος δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου και κανένας δεν μπορεί να τον σπάσει..."


Στο βάθος του πάρκου της πόλης υπάρχει ο Μαγικός Κύκλος, ένα δάσος, όπου οι άνθρωποι δεν πατάνε το πόδι τους. Έχουν ακουστεί περίεργες ειδήσεις για αυτήν, όπως ότι ένας αφηρημένος κηπουρός, ξεπέρασε το αόρατο σύνορο που χωρίζει το πάρκο από το δάσος και χάθηκε για πάντα. Από τότε οι άνθρωποι έστησαν πινακίδες με προειδοποίηση "Κίνδυνος-Θάνατος" και από κάτω για να αποθαρρύνουν τους τολμηρούς είχαν σχεδιάσει ένα κρανίο με δύο κόκαλα σε σχήμα Χ.


Όμως τα πράγματα μέσα στο Μαγικό κύκλο ήταν εντελώς διαφορετικά. Εκεί ζούσαν αρμονικά όλων των λογιών τα ζώα (πάπιες, αλεπούδες, γλάροι, χελώνες, γάτες, ινδικά χοιρίδια κλπ). Μερικά είχαν γεννηθεί εκεί ενώ άλλα είχαν καταφύγει στο δάσος για να γλιτώσουν από την κακομεταχείριση των ανθρώπων. Εκεί ζούσε και η μοναχική λύκαινα με τον Ρικ, το άτριχο κουτάβι της. Ζούσαν ανέμελα και αγαπημένα, μέχρι τη στιγμή που οι άνθρωποι με αρχηγό τον Ουλδερίχο Τριπόνηρο ο οποίος είναι στς υπηρεσίες του Αυτού
Βρομερή Πλαδαρότητα, αποφασίζουν να απαλλάξουν τον πλανήτη από τον θόρυβο των πουλιών και των υπόλοιπων ζώων, να καθαρίσουν τον τόπο από την βρομερή μυρωδιά των λουλουδιών και των δέντρων και στη θέση τους να χτίσουν πολυκατοικίες παντού.
Για να το πετύχουν αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν υποχθόνια μέσα! Θα κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο χρησιμοποιώντας την τηλεόραση.
Όμως στα σχέδιά τους εμπόδιο έμπαιναν τα παιδιά, τα οποία δεν κάθονται τα άτιμα να δούνε τηλεόραση αλλά θέλουν να παίζουν έξω στους δρόμους. Καταφέρνουν όμως να τα παγιδέψουν με διάφορα κόλπα (προσφέροντας σοκολάτες και έξτρα ώρα με τις αγαπημένες τους σειρές παιδικών). Ο πλανήτης όπως τον ξέρουμε κοντεύει να καταστραφεί.
O Ρικ με τη βοήθεια της κας Κρεμμύδα, που την φωνάζει θεία Κρεμ, και της Ούρσουλας, μιας γριας χιμπαντζίνας θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στα μοχθηρά αυτα σχέδια. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν καθώς ο Ρικ πιάνεται αιχμάλωτος.
Θα καταφέρουν να προστατέψουν την φύση και να επαναφέρουν την ισορροπία στον πλανήτη;

Γραμμένο το 1997 εξακολουθεί να είναι ένα
σύγχρονο παραμύθι για όλες τις ηλικίες που μιλά για τον άνθρωπο και την υπεράσπιση των αξιών που απειλούνται από την ισοπέδωση της τηλεόρασης, της κατανάλωσης και της μαζικοποίησης.
Η γλώσσα απλή και κατανοητή, που ρέει όμορφα και ευχάριστα χωρίς να κουράζει. Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα και σε κρατάει. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο αβίαστος παραλληλισμός με την πραγματικότητα καθώς και η πλούσια και έξυπνη φαντασία της συγγραφέως.

Άνετα μπορεί να διαβαστεί από παιδιά από 12 χρ και είμαι σίγουρη πως ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά (πχ οι γονείς) θα το βρουν εξίσου ευχάριστο

Έχει ήδη μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 18 χώρες.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου