Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Εβδομαδιαία νέα!




Νέες κυκλοφορίες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σημαντικά άρθρα που θα πρέπει να διαβάσετε! Αυτά και άλλα πολλά θα σας στέλνουμε στα εβδομαδιαία μας νέα!

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε τις παρακάτω νέες κυκλοφορίες:




Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Ο κροκόδειλος φοβάται το νερό. Είναι αλήθεια, μη γελάτε. Όταν βουτάει, βγάζει περίεργες μπουρμπουλήθρες! Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί; Υπομονή, η γιαγιά κότα θα σας τα πει.
Από τους Christine Beigel και Herve Le Goff, ένα παραμύθι για τις φοβίες!
Προτείνεται για παιδιά 3-6χρ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάρυθμος.



Μια μέρα ο Γουίλιαμ ανακαλύπτει ότι το δέντρο έξω απ' το παράθυρό του έχει πάρει τη μορφή μιας δοφής κουκουβάγιας.
Τις επόμενες μέρες εμφανίζονται κι άλλα γλυπτά στα δέντρα, το ένα ομορφότερο από το άλλο, γεμίζοντας χαρά και ζωντάνια την γκρίζα κωμόπολη όμου μένει το αγόρι. Και παρόλο που ο μυστηριώδης Κηπουρός της Νύχτας εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε, ο Γουίλιαμ και η μικρούλα πόλη του δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιοι...
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες






Στη Λισαβόνα, μόλις ανέβεις στη Γραμμή 28, θα καταλάβεις γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη γραμμή του τραμ. Για τον Αμαντέο, τον οδηγό της εμβληματικής γραμμής, το να κατηφορίσει, να στρίψει δεξιά ή αριστερά, ή ακόμη και να κάνει ζιγκ-ζαγκ αυτό το τραμ, κρύβει έναν μυστικό σκοπό: με τους ξαφνικούς ελιγμούς της αμαξοστοιχίας, φέρνει πιο κοντά τους ντροπαλούς  ερωτευμένους επιβάτες, και ενεργεί σαν άλλος θεός της Αγάπης!
Η τελευταία μέρα στη δουλειά είναι όμως γεγονός, και ο Αμαντέο συνειδητοποιεί ότι ποτέ δεν είχε χρόνο να βρει τη δική του αγάπη. Αλήθεια, υπάρχει αγάπη για όσους βοηθούν την αγάπη;
Μια απλή διαδρομή στη Γραμμή 28 μετατρέπεται σε ένα ταξίδι γεμάτο ατελείωτες εκπλήξεις... καιφιλάκια! Βιάσου και ανέβα!

Οι Davide Cali και Magali le Huche μας προσφέρουν ένα εικονογραφημένο βιβλίο όμορφο σαν την αγάπη, γεμάτο εκπλήξεις και όμορφα συναισθήματα.
Προτείνεται για παιδιά από 5χρ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. (στα βιβλιοπωλεία από 10/06/2019)


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Με τις γερμανικές βόμβες να πέφτουν σαν βροχή στο Λονδίνο, τον χειμώνα του 1940, η δωδεκάχρονη Έντιθ αναγκάζεται να αποχωριστεί τη μητέρα της Φίλις –η οποία κατατάσσεται στην πολεμική αεροπορία– και να ζήσει για ένα διάστημα μαζί με τη θεία της στις Τρεις Καμινάδες· το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας στο Γιορκσάιρ. Στο τρένο θα γνωριστεί με την Γκρέτα και τον αδερφό της Γκας, που κι αυτοί ακολουθούν τη μαζική εκκένωση του Λονδίνου.

Η θεία Ρομπέρτα και ο θείος Πίτερ υποδέχονται με χαρά την ανιψιά τους και προθυμοποιούνται να φιλοξενήσουν και τα δύο αδέρφια. Τα τρία παιδιά σύντομα παρατηρούν κάποιες ύποπτες κινήσεις στην πόλη.
Στήνουν το αρχηγείο τους σε μια παλιά άμαξα και γίνονται μικροί κατάσκοποι. Σκοπός τους να ξεσκεπάσουν τους ενόχους. Ταυτόχρονα, όμως, τα δύο αδέρφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό...

Ωστόσο, ένα μενταγιόν με ένα ασημένιο τρενάκι θα ­θυμίζει για πάντα στην Έντιθ ότι είναι ένα από τα ­παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν…

Προτείνεται για παιδιά από 9 χρ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.





ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ: ΕΦΗ ΛΑΔΑ
Υπήρχε κάποτε ένα μέρος στον κόσμο που ήταν πράσινο και όμορφο. Ένας Μάγος όμως κάλεσε τη Φωτιά και της έδειξε τον τόπο αυτόν. Κι αυτή πέρασε από όλα τα σπίτια, τα χωράφια, τους ανθρώπους και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μόνο στάχτες, κουφάρια δέντρων, μαύρη γη και δυστυχία. Όταν χόρτασε καταστροφή η Φωτιά κι έφυγε, ήρθε η Σιωπή, που έμεινε καιρό, όσον καιρό χρειάζεται η Ελπίδα να φανεί. Τα χέρια των παιδιών έβαλαν τους νέους σπόρους και οι χαρούμενες φωνές τους έδιωξαν τη Σιωπή. Σε λίγο καιρό τα χρώματα, οι ήχοι και οι μυρωδιές, τα ζώα και τα πουλιά σηματοδοτούσαν μια νέα αρχή. Όσο για τον Μάγο, μέσα στον καπνό και στη Φωτιά που έφερε, έχασε τον πολυτιμότερο σύντροφό του: το αγαπημένο του γεράκι.
Πρόκειται για ένα λιτό, δωρικό παραμύθι, με ποιητικές εικόνες, το οποίο μας οδηγεί στις συνέπειες μιας επιπόλαιης κι ασυνείδητης φυσικής καταστροφής και τελικά στην αναγέννηση της φύσης και στην ανάγκη για ζωή.
Ένα αλληγορικό παραμύθι με θαυμάσιες εικόνες και οικολογικά μηνύματα.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη





Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Κάτι πολύ ενδιαφέρον που είδαμε ήταν το παρακάτω εγχειρίδιο-τετράδιο με όλα όσα πρέπει να προσέχει ένα παιδί όταν "ταξιδεύει" στο διαδίκτυο. Ιδανικό για παιδιά Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού για να ενημερωθούν για τα βασικά βήματα ασφαλούς πλοήγησης! 
Φανταστική δουλειά από το  
SaferInternet4Kids.

Βρείτε το εδώ.






Αγαπημένο απόσπασμα της εβδομάδας από το παιδικό βιβλίο "Ένα δέντρο με φτερά", της Αγγελικής Δαρλάση (εκδόσεις Παπαδόπουλος):
Αν μ'αγαπάς, δώσε μου ρίζες να ριζώσω

και μια φωλιά για να γυρίζω να κουρνιάσω.

Αν μ' αγαπάς, δώσ' μου φτερά για να πετάω
ελέυθερο μακριά σου, τον δρόμο μου να βρω.
Για πάντα στην καρδιά μου θα 'σαι,

για πάντα εγώ θα σ' αγαπώ.


Mέχρι την επόμενη εβδομάδα....
Να διαβάζετε πολύ και παντού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου