Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Νέος ντετέκτιβ Κλουζ και ολοκαίνουρια Πένι Πέπερ




Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε και τους δύο ήρωες. Είμαι επίσης σίγουρη πως αν τα παιδιά σας είναι ανάμεσα στα 8-12 χρονών θα ενθουσιασιαστούν με αυτά τα νέα! Οι ολοκαίνουργιες περιπέτειες της Πένι Πέπερ και του Ντετέκτιβ Κλουζ είναι εδώ! Και σύμφωνα με τη δική μου βιβλιοφάγο, τη Χριστιάννα, είναι ακόμα καλύτερα από τα προηγούμενα.
Θα σας πω μόνο πως τα βιβλία έφτασαν στο σπίτι μας την προηγούμενη εβδομάδα και εξαφανίστηκαν αμέσως, όπως συμβαίνει πάντα. Έκαναν την εμφάνιση τους ξανά, το πρώτο δύο μέρες μετά, και το δεύτερο μία μέρα αργότερα. Ναι ναι, καλά διαβάσατε. Τρείς μέρες πήρε στη βιβλιοφάγο μου να τα διαβάσει. Και όχι δεν καυχιέμαι ότι ειναι γρήγορη. Ίσα ίσα. Της αρέσει να αφιερώνει χρόνο στα βιβλία της. Απλά αυτά τα δύο τα "καταβρόχθησε" σε απίστευτο χρόνο.
Ας τα δούμε μαζί αναλυτικά.


TA ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ



"Γιούπι! Η Πένι Πέπερ και η παρέα της πάνε Λονδίνο.
Χάρη στη γιαγιά βέβαια, που κέρδισε ένα ταξίδι για πέντε
άτομα. Όμως, δεν έχουν φτάσει καλά καλά και το χρυσό
περιδέραιο της γιαγιάς εξαφανίζεται. Και το 'λεγε συνέχεια
η Έμιλι, η ξεναγός, ότι πρέπει να προσέχουν πολύ
τους pickpockets, τους πορτοφολάδες δηλαδή.
Άσε που αυτή δεν είναι και η μοναδική κλοπή.
Όλα δείχνουν ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματία.
Ευτυχώς που οι ντετέκτιβ είναι όλες εδώ. Το κυνήγι
του δράστη οδηγεί την Πένι και τις φιλενάδες της
σε κάθε γωνιά της πόλης..."



Αυτή τη φορά η μυστική ντετέκτιβ Πένι Πέπερ, θα ταξιδέψει μαζί με τις φίλες της στην Αγγλιά όπου θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια. Χωρίς να το θελουν μπλέκονται στην αναζήτηση ενός κλέφτη που "βουτάει", χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό, πολύτιμα αντικείμενα από τους ταξιδιώτες.
Γεμάτο ανατροπές και δράση, η νέα περιπέτεια της Πένι Πέπερ κάνει τους μικρούς βιβλιοφάγους να χάνουν τον ύπνο τους, μια και τους κρατάει την προσοχή και το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σελίδα, αποτρέποντάς τους από το να κοιμηθούν! χαχαχαχαχα
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στη συγγραφέα Ουρλίκε Ράιλανς, που έχει καταφέρει να γράφει τέτοιες περιπέτειες και ενώ είμαστε στο 7ο βιβλίο της σειράς, εξακολουθεί να είναι ξεχωριστό και φρέσκο!



Πρέπει να ομολογήσω πως ειδικά αυτό το βιβλίο της σειράς μου άρεσε ένα παραπάνω γιατί περιέχει και πολλές πληροφορίες για την Αγγλία αλλά και την κουλτούρα των άγγλων (πχ για το τσάι και πώς το πίνουν, τις συνήθειες που έχουν, για εκφράσεις και ιδιωματισμούς της γλώσσας, για τον πολιτισμό τους κλπ). Είναι πραγματικά σαν να ταξιδέψαμε μαζί τους!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.


Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ
Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ


Η καινούρια υπόθεση του Κλουζ έρχεται και τον βρίσκει μέσα 
στο σπίτι του: για την ακρίβεια, το μυστήριο είναι κρυμμένο 
μέσα σ' ένα μπουκάλι γάλα - και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό 
κι απαραίτητο είναι το γάλα για τον μικρό ντετέκτιβ. Μόνο που 
αυτή τη φορά το αγαπημένο του ρόφημα έχει... κάπως περίεργη γεύση!
Για να διελευκάνει το μυστήριο, ο Κλουζ θ' αναγκαστεί να πάει
από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του στην άλλη άκρη της πόλης.
Και να ζητήσει την βοήθεια της επιστήμης....

Εξίσου αστεία και διασκεδαστική η νέα περιπέτεια του Κλουζ, το 9χρονο αγόρι που ανακαλύπτει μυστήρια και βρίσκει τη λύση τους. Σε αυτή την περιπέτεια κάτι βρωμάει, τουλάχιστον για τα γούστα του Κλουζ! Συγκεκριμένα είναι το γάλα που του σερβίρει η μαμά του για πρωινό. Γιατί έχει αυτή γεύση μάνγκο καραμέλα; O μικρός ήρωας θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να μπορέσει να λύσει και αυτό το γρίφο. Θα τα καταφέρει όπως πάντα? 




Δεν είναι τυχαίο ότι η σειρά έχει πάρει το βραβείο Hansjorg-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.


Kαι τα δύο βιβλία είναι φρέσκα, με μπόλικη δόση δράσης, και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών τους. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αν ένα παιδί διαβάσει κάποιο από τα βιβλία των 2 αυτών ηρώων, θα σας ζητήσει και την υπόλοιπη σειρά! Πραγματικά αξίζουν την φήμη τους.


Ως την επόμενη φορά... να διαβάζετε, κάνει καλό!

Σας φιλώ γλυκά!





2 σχόλια: