Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο... Αόρατοι Ρεπόρτερ: Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας, του Άρη Δημοκίδη


Είναι καλοκαίρι και η Νάσια έχει την ευκαιρία να κάνει επιτέλους διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Τη Σαντορίνη. Η φίλη της μαμάς της τα έχει κανονίσει όλα, και εκείνη απλώς θα τα απολαύσει. Μόνο που τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα προγραμματίζουμε. Και ίσως να ξέφευγαν κάποιες λεπτομέρειες στους απλούς τουρίστες, αλλά η Νάσια δεν είναι  μια απλή τουρίστρια. Ανήκει στην ομάδα των ΑΟΡ, των Αόρατων Ρεπόρτερ, που εκτός από το να γράφουν ρεπορτάζ στην online εφημερίδα τους, αυτό που απολαμβάνουν κυρίων είναι να λύνουν τις δύσκολες υποθέσεις που κανένας άλλος δεν μπορεί. Και ακριβώς λόγω της ηλικίας τους, τους είναι πιο εύκολο να ξεσκεπάζουν υποθέσεις μια και κανένας δεν υποπτεύεται ότι ένα 13χρονο κορίτσι τους παρακολουθεί, ή ότι το 13 χρονο αγόρι που περιμένει στην ουρά είναι από τους καλύτερους κομπιουτεράδες.
Έτσι λοιπόν το ανήσυχο μάτι και το δραστήριο μυαλό της Νάσιας αμέσως πιάνει τις ύποπτες κινήσεις του Βαγγέλη,
ενός φωτογράφου, και των μοντέλων του, και πολύ γρήγορα χωρίς να το καταλάβει μπλέκεται στην νέα υπόθεση. Φυσικά η Νάσια δεν μπορεί να το λύσει όλο το μυστήριο μόνη της και ζητάει βοήθεια από όλη την ομάδα που έχουν μείνει πίσω στα κεντρικά γραφεία των ΑΟΡ.

Η υπόθεση περιπλέκεται κι άλλο, όταν μπαίνουν στη μέση ένας διάσημος συνθέτης από τον Καναδά, μια πολύ γνωστή σχεδιάστρια μόδας με δύσκολα παιδικά χρόνια από την Τουρκία, και ένας καλλιτέχνης
από τα Τίρανα που με τις μεταμφιέσεις του κρατάει άγνωστο το πρόσωπό του. Tι σχέση εχουν όλοι αυτοί με την υπόθεση και πώς συνδέονται με τον Βαγγέλη;

Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ είναι μια σειρά βιβλίων του Άρη Δημοκίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με πρωταγωνιστές τους μικρούς ανήσυχους δημοσιογράφους,
τον Φίλιππο (ο αρχηγός), τη Νάσια (η φωτογράφος), το Στάθη (ο κομπιουτεράς), την Ελένη (η Ντετέκτιβ) και τη Μυρτώ (η ηθοποιός), οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και λύνουν υποθέσεις. Στο 5ο βιβλίο της σειράς, "Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας", ζούμε μια φανταστική περιπέτεια στο όμορφο νησί της Σαντορίνης η οποία μας ξυπνάει την περιέργεια για την Χαμένη Ατλαντίδα και μας κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, με πολλές ανατροπές και γρίφους, που οι μικροί ήρωες για άλλη μια φορά θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας. 
Όμως ο  συγγραφέας Άρης Δημοκίδης δεν μένει μόνο στο βιβλίο. Έχει δημιουργήσει το blog των Αόρατων Ρεπόρτερ όπου οι μικροί αναγνώστες (και όχι μονο) μπορούν να βρουν ειδήσεις και θέματα, όπως: επιστημονικές ανακαλύψεις, κόμικς, κατασκευές, εντυπωσιακές εικόνες, παιχνίδια κλπ.

Φανταστικό βιβλίο για τους βιβλιοφάγους από 9χρ! Σας το συστήνουμε με ενθουσιασμό!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.



Στην σειρά κυκλοφορούν ακόμα 4 βιβλία:
- Επτά συναρπαστικές ημέρες

- Η τελευταία συναυλία
- Η στοιχειωμένη ταινία
- Η κραυγή της Τζοκόντα


Σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο: