Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Διαβάσαμε και παίξαμε με το "Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω" του Κουεντίν Γκρεμπάν!


"Ο δάσκαλος στο σχολείο ρωτά τους μικρούς μαθητές να του πουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Οι απαντήσεις; Πολλές και διάφορες. Γιατρός, αστυνομικός, οδηγός τρένου, ταχυδρόμος. Όμως η μικρή Ζιλιέτ δυσκολεύεται πολύ, δεν ξέρει ακόμα...
Σκέφτεται πολύ και όταν έρχεται η σειρά της να απαντήσει, τους αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό!"



Ένα υπέροχο παραμύθι από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ, που εισάγει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στα επαγγέλματα.
Με πολύ έξυπνο τρόπο συνδέεται καθένα από τα επαγγέλματα με τα θέλω και τις προτιμήσεις του κάθε κουταβιού δίνοντας έτσι και μία μικρή περιγραφή του.


 Το κείμενο είναι με λίγες λέξεις και όσο πρέπει για αυτές της ηλικίες χωρίς όμως να στερείται του πλούτου του.
Αυτό όμως για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε ιδιαίτερα είναι για τη μοναδική εικονογράφηση από τον Κουεντίν Γκρεμπάν! Ο Βέλγος εικονογράφος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους πιο σημαντικούς νέους εικονογράφους και έχει διακριθεί με πολύ σημαντικά βραβεία όπως το
Saint Exupery, συνοδεύει την ιστορία με παραμυθένιες ζωγραφιές. Τολμώ να πω οτι μου θύμισε την Ντοτρεμέρ, στο ύφος αλλά και στις λεπτομέρειες που βάζει στις εικόνες του. Θα σας ενθουσιάσουν τα μικρά σκυλάκια, και ο τρόπος που αποδίδεται η ιστορία μέσα από τις εικόνες.


 Και φυσικά όπως πάντα, και αυτό το βιβλίο μας έδωσε πολλές ιδέες για παιχνίδια:

1) Παντομίμα:
Σκεφτόμαστε ένα επάγγελμα και προσπαθούμε να το δείξουμε χρησιμοποιώντας κινήσεις

2) Φτιάχνουμε στοιχάκια περιγράφοντας το επάγγελμα που διαλέξαμε

3) Κολάζ
Σκεφτόμαστε μερικά επαγγέλματα και στη συνέχεια βρίσκουμε και κόβουμε από περιοδικά αντικείμενα που σχετίζονται με τα επάγγελματα που έχουμε σκεφτεί και φτιάχουμε κολάζ.

4) Κυνήγι θησαυρού 

Διαλέγουμε ένα επάγγελμα και ψάχνουμε στο σπίτι να βρούμε αντικείμενα που σχετίζονται με αυτό! Αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα κερδίζει!

5) Παιχνίδι μεταμφίεσης 

Μετράμε χρόνο (πχ 15 λεπτά) και προσπαθούμε να ντυθούμε στο επάγγελμα που έχουμε σκεφτεί. Αυτό μπορεί να γίνει και απλά βρίσκοντας στο σπίτι αντικείμενα σχετικά.

6) Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου υπάρχουν τα καπέλα από διάφορα επαγγέλματα. Αφήνουμε τους μικρούς βιβλιοφάγους μας να αναγνωρίσουν το κάθε ένα!



Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4χρ (εγώ θα έλεγα και από 3χρ) και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό στο site των εκδόσεων Φουρφούρι στο facebook εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι εικόνες μέσα από το βιβλίο, καθώς και η φώτο του εικονογράφου έχουν χρησιμοποιηθεί με την άδεια του Κουεντίν Γκρεμπάν. Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση τους χωρίς την άδειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου