Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Διαβάσαμε και παίξαμε με το ... "Αναζήτηση", του Aaron Becker


Το 2ο βιβλίο της τριλογίας του Aaron Becker ήρθε και μας έχει ενθουσίασει! Κυκλοφορεί και αυτό από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ όπως και το  πρώτο της σειράς, "ΤΑΞΙΔΙ" (μπορείτε να διαβάσετε τι είχαμε γράψει για αυτό εδώ)

Αυτή τη φορά το μικρό κορίτσι δεν είναι μόνο του. Μαζί με το μωβ πουλί, που είναι αχώριστος φίλος της πια, είναι και ένα αγόρι. Παρέα θα ζήσουν μια περιπέτεια για να βρουν τα μαγικά κραγιόνια.


Μια βροχερή μέρα τα 2 παιδιά βρίσκουν καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα στο πάρκο. Περιμένοντας να τελειώσει η βροχή ξαφνικά μια πόρτα μαγική ανοίγει στον τοίχο της γέφυρας και εμφανίζεται ένας βασιλιάς. Δίνει στα παιδιά 1 χάρτη και μία ζώνη και κάτι τους ζητάει. Πριν προλάβει να ολοκληρώσει στρατιώτες βγαίνουν από την πόρτα και  σπρώχνουν τον βασιλιά στο μυστικό άνοιγμα. Η περιπέτεια για τα 2 παιδιά τώρα ξεκινάει.



 
Αυτό το βιβλίο του Aaron Becker είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το 1ο του. Με ακόμα πιο όμορφες εικόνες, με πιο πολλές λεπτομέρειες και με περισσότερη δράση και αγωνία, η ιστορία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και κρατάει αμείωτη την προσοχή των μικρών βιβλιοφάγων μέχρι την τελευταία σελίδα.







Tα φανταστικά αυτά βιβλία έχουν κυκλοφορήσει και με ανάγλυφες σελίδες για τα παιδιά με δυσκολίες στην όραση! 





πηγή : Aaron Becker facebook


Και φυσικά ιδέες για δραστηριότητες πολλές:

1) Ψάξαμε και μάθαμε πώς λέγονται τα χρώματα σε άλλες γλώσσες


2) Μοιράσαμε ρόλους (εγώ ήμουν ο βασιλιάς, η Χριστιάννα το κορίτσι και ο Γιώργος το αγόρι) και γίναμε δημοσιογράφοι εναλλάξ. Αρχικά εγώ με το Γιώργο κάναμε ερωτήσεις στη Χριστιάννα και συνεχίσαμε κυκλικά.
Ερωτήσεις όπως
"Πώς ένιωσες όταν άνοιξε η πόρτα και βγήκε ο βασιλιάς;", 
"Γιατί ήθελες να κάνεις αυτό το ταξίδι;"
"Το μωβ πουλί γιατί είναι συνέχεια μαζί σου;"

"Γιατί ο βασιλιάς χρειαζόταν αυτούς τους μαρκαδόρους;"
"Ποιος έδωσε την μαγική αυτή ιδιότητα στους μαρκαδόρους και γιατί;"
"Τι τρώει το μωβ πουλί;"
"Τι έκανες την κορώνα που σου έδωσε ο βασιλιάς;"
κλπ

2) Το 3ο βιβλίο ονομάζεται "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" και ακόμα δεν το έχουμε δει. Σκεφτήκαμε την δική μας ιστορία για το τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτό το βιβλίο.

Φυσικά και οι δραστηριότητες που είχαμε προτείνει για το ΤΑΞΙΔΙ ταιριάζουν και εδώ απόλυτα. Δείτε τες εδώ!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου