Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Σειρά "O υπέροχος πλανήτης μας" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Μια φανταστική σειρά βιβλίων για παιδιά από 6χρ με θέματα που αντλούνται από τον πλανήτη μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είμαστε κατενθουσιασμένοι.
Τα 2 πρώτα βιβλία της σειράς έχουν σαν κεντρικό θέμα το νερό και τον άνεμο και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται τα κάνει τοσο ενδιαφέροντα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας ενθουσιάσει και εσάς.






 Oι μικροί αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες θα διαπιστώσουν τη ζωτική σημασία του νερού και πώς επηρεάζει τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε, καθώς επίσης θα κατανοήσουν το σημαντικό ρόλο που παίζει και ο άνεμος και πώς διαμορφώνει τον πλανήτη μας. Θα ανακαλύψουμε όλους τους τρόπους που ο άνθρωπος έχει να αξιοποιήσει αυτα τα δύο στοιχεία της φύσης προς όφελός του και θα μάθουμε πόσο έχουν επηρεάσει τις τέχνες αλλά και την κουλτούρα κάθε λαού. Έτσι θα διαβάσουμε την ιστορία που έλεγαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας για το νερό και την ιστορία για ένα μεγάλο πουλί που προκαλεί τον άνεμο που έλεγαν οι Αμπενάκι, μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής και πολλά ποιήματα.
 

 Μέσα από τις ιδιαίτερες κατασκευές που προτείνονται θα δούμε πώς τα διάφορα χαρακτηριστικά των στοιχείων αυτών μας βοηθάνε να παράγουμε ενέργεια, πώς να φτιάξουμε σύννεφα, ανεμοδείκτη για να βλέπουμε την κατεύθυνση του αέρα, ανεμόμετρο για να μετράμε την ταχύτητά του, ανακαλύπτουμε τι μεταφέρει χρησιμοποιώντας ανεμοπαγίδα, φτιάχνουμε σύννεφο μέσα σε ένα βάζο και παγόβουνο σε ποτήρι, φίλτο νερού... και τόσα πολλά άλλα που θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε εσείς μέσα από τα υπέροχα αυτά βιβλία. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι κατασκευές που προτείνονται είναι απλές και με υλικα που όλοι έχουμε στο σπίτι σας, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να κάνετε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.





Αν είσαι εκπαιδευτικός που θέλει να μιλήσει για τα φυσικά στοιχεία του πλανήτη μας με φιλικό και διασκεδαστικό τρόπο, να κρατήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών, και να κεντρίσεις την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους, αυτά τα δύο βιβλία αποτελούν εγγύηση! Αλλά αποτελούν φανταστικό εργαλείο και για τους γονείς που θέλουν να περνούν δημιουργικά το χρόνο με το παιδί τους στο σπίτι. Aξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

Η εικονογράφηση είναι πλούσια, και βοηθάει στο να γίνει πιο προσιτή η γνώση που προσφέρεται στο κείμενο.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό των βιβλίων στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου