Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς!

Ένα φανταστικό μουσείο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής της ΣΤ' τάξης με το σχολείο της κόρης μου.
Και μόνο το όνομά του ήταν αρκετό για να εξιτάρει την φαντασία μας και να ανυπομονούμε να το δούμε!



Ας τα πάρουμε αναλυτικά. Το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά παρουσίαζει έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, σε ελάχιστη απόσταση από το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Σε ένα μοναδικό ιστορικό αρ νουβό κτίριο, Πινδάρου 6 και Ακαδημίας στο Κολωνάκι (το οποίο κάποτε ανήκε στην οικογένεια της βασίλισσα Ασπασίας Μάνου, σύζυγου του Αλεξάνδρου Α'), συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση "Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων", η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ- υπηρέτρια και τον "κινηματογράφο" του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο- κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το μηχανισμό των Αντικυθήρων.



Eκτός όμως από την εντυπωσιακή συλλογή αρχαίων ελληνικών τεχνολογιών θα εντυπωσιαστείτε και με τα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων και το πλήθος των αρχαιοελληνικών παιχνιδιών. Όλα συνοδεύονται από λεπτομερείς περιγραφές και διαγράμματα τα οποία προεκυψαν κατόπιν ερευνας, μελέτης και καατσκευής του Κώστα Κοτσανά. Τα εκθέματα συνοδεύονται επίσης από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά. 
Ένα από αυτάπου θα μας μείνει αξέχαστο είναι η επιβλητική ύδραυλις του Κτησιβίου, το πρώτο παγκοσμίων πληκτροφόρο μουσικό όργανο, από την οποία ακούσαμε το τραγούδι του Σείκιλου, το αρχαιότερο πλήρως σωζόμενο αρχαιοελληνικό μουσικό κείμενο.
πηγή: wikipedia







 Είναι μια φανταστική συλλογή μέσα από την οποία διακρίνεις την αγάπη και τον χρόνο που διέθεσε ο κος Κώστας Κοτσανάς, καθώς για να μαζευτεί όλο αυτό το υλικό, να διασταυρωθεί και να μπορέσει να αναπαραστήσει κανείς με τόση λεπτομέρια απαιτεί πολύ κόπο. Αξίζει λοιπόν να το επισκεφθείτε με τα παιδιά σας καθώς κάθε μήνα πραγματοποιούνται και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις. 

Και επειδή όπως γνωρίζετα όταν κάτι μας αρέσει πολύ και αξίζει θέλουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας σας έχουμε σούπερ διαγωνισμό!!!
2 τυχεροί θα κερδίσουν από 1 διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα :

ο 1ος θα κερδίσει μια διπλή πρόσκληση για τις 24/03 και ώρα 10:00π.μ. για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες;»

και ο 2ος θα κερδίσει μια διπλή πρόσκληση για τις 24/03 και ώρα 11:00 π.μ. για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα».


Μπείτε στην ομάδα μας στο fb εδώ και δηλώστε συμμετοχή στο καρφιτσωμένο διαγωνισμό ακολουθώντας τα βήματα που σας δίνονται εκεί!

Καλή επιτυχία σε όλους!


Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου